Sorin Oprescu rupe tăcerea despre judecători: Mi-a spus „Hai, MARȘ”. Apoi a venit să-l operez

Curtea de Apel București, a rămas, vineri, în pronunțare pentru a treia oară în cazul apelurilor fostului edil al Capitalei, medicul Sorin Oprescu, și a inculpaților judecați și condamnați deja în fond pentru fapte de mare corupție.

28 ian. 2022, 14:43
Sorin Oprescu rupe tăcerea despre judecători: Mi-a spus „Hai, MARȘ”. Apoi a venit să-l operez
Proteste împotriva restricţiilor. Sorin Oprescu explică marea greşeală făcută de stat: "Să ne mai lase cu sperietura asta"

Sorin Oprescu și ceilalți inculpați judecați au vorbit din nou în fața judecătorilor Curții de Apel. Sorin Oprescu a avut un discurs lung în care a explicat ce se întâmplă cu acest dosar în care a primit deja o condamnare cu executare pentru faptele de care este acuzat.

Fostul edil a reclamat în fața Curții un magistrat de la Tribunalul București, care l-ar fi umilit la un moment dat, când se judeca o contestație.

„De pe scaun mi-a spus „hai, marș de aici”. Am văzut în ăștia șapte ani cum se face copy paste. Judecătorul s-a pensionat. Și ce dacă s-a pensionat. „Hai marș de aici. Plecați de aici cu prostiile„. Ei, după pensionare, a venit să îl operez.

L-am operat. Ce să fac eu? Am pus mâna pe bisturiu și l-am operat. Ce să cred eu când aud parchetul cum susține numai minciuni fără vreo probă. N-am spus în viața mea vreodată că e vreun proces politic. Acest dosar. Dar azi da. Azi spun în gura mare, este un proces politic! Da domnule președinte. Eu trebuia să plec de acolo. Asa trebuia sa fac. Sa plec. Am cerut sa se devoaleze faptul că s-a discutat pe probele puse la dispoziție de SRI.

Protocoalele sunt anulate dar eu am rămas cu aceleași interceptări. Să nu credeți că am intrat în vreo fază de paranoia altfel nu mă mai lăsau ăștia să operez”, le-a spus medicul judecătorilor în ultimul său cuvânt.

Sorin Oprescu: Nu sunt și nu m-am simțit vinovat

Sorin Oprescu a explicat că nu e vinovat și că există probe ale anchetatorilor care pot anula acuzațiile DNA.

„Nu am auzit o vorba deși am rugat. Verificați că toate comisiile rogatorii din lume au revenit cu rezultat negativ. Am rugat sa se observe în clar cum spune denunțătorul care m-a filmat că el mi-a adus bani. Ca era vorba de 16.000 de euro pentru Nadina.

M-am trezit cu Popa la Mogoșoaia. I-am și zis: ce cauți mă aici. Du-te ma acasă. El spunea: Nu nu nu. Că e urgent. Eu: Ce era urgent? Era urgentă acțiunea procuraturii. I-am spus: Du-te ma acasa. E bunică-tu mort. Mergi acasă.â

Ceea ce încearcă acum parchetul e probabil ca Oprescu sa dispară. Acolo in pușcărie. Nu am contestat vreodată încadrarea și știți de ce? Pentru că nu sunt și nu m-am simțit vinovat. Dar exacerbarea și neadevarurile astea mă omoară mai mult decât orice. Din ambiție face DNA asta. Din ambiție fac ei asta.”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

Sorin Oprescu a cerut la final achitarea pentru toate faptele de care e acuzat. Curtea de Apel a rămas în pronunțare. Decizia definitivă va fi luată după aproximativ două luni.