Sorin Oprescu, la ieşirea de la instanţă: Vreau să mă internez la pneumologie. Am depus o cerere în acest sens

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat vineri la Tribunalul București, la o zi după ce a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Edilul suspendat a declarat la ieşirea de la Tribunal că vrea să se interneze la pneumologie şi că a depus o cerere în acest sens în instanţă.

30 oct. 2015, 08:33
Sorin Oprescu, la ieşirea de la instanţă: Vreau să mă internez la pneumologie. Am depus o cerere în acest sens

„M-am prezentat (n.r. în instanţă) pentru că aşa era normal. Am depus cererea pentru a primi permisiunea să mă internez ca să pot să-mi fac investigaţiile”, a spus Oprescu, la ieşirea de la instanţă.

Sorin Oprescu a mai precizat, la ieşirea din sediul Tribunalului, că vrea să se interneze la pneumologie.

De asemenea, Sorin Oprescu a fost întrebat de jurnalişti şi dacă a fost respectată legea în cazul contractelor încheiate de Primăria Capitalei cu UTI, companie al cărei patron, Tiberiu Urdăreanu, a fost reţinut de procurorului DNA, pentru fapte de corupţie.

„Sincer, am verificat acum 4 ani, 5 ani că sunt făcute pe vremea domnului Videanu. Sunt în regulă, cel puţin atunci aşa erau„, a răspuns Sorin Oprescu.

Întrebat la intrarea în sediul Tribunalului cum a fost în prima sa zi petrecută acasă după 54 de zile de arest preventiv, primarul suspendat al Capitalei a declarat: „Cum eşti acasă.” Totodată, acesta a precizat: „cum sunt zilele în continuare, asta e mai important pentru mine”.

Totodată, edilul suspendat a fost întrebat dacă trebuie să se interneze şi dacă depune o cerere în acest sens, acesta a răspuns: „da, nu ştiu când îmi aprobă instanţa.”

Sorin Oprescu trebuie să participe la un proces în care DNA solicitase prelungirea mandatului de arestare preventivă, rămas acum fără obiect, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Oprescu, despre detenţie: Perioada ARESTULUI NU a fost UŞOARĂ în niciun caz. Merg acasă şi îmi fac INSULINĂ

Curtea de Apel București a decis joi ca Sorin Oprescu să fie eliberat din arest preventiv și să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru luare de mită.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Inițial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.