Sorin Oprescu: Echipa Oltchim are nevoie de un buget de două milioane de euro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia înfiinţării Comitetului de Sprijin al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, că formaţia campioană a României are nevoie de un buget de două milioane de euro pentru acest sezon.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 16:52
Sorin Oprescu: Echipa Oltchim are nevoie de un buget de două milioane de euro

Dorim să oferim o şansă echipei etalon a handbalului românesc, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Încercăm să redăm astfel oamenilor mândria că sunt români, pentru că acţiunea aceasta nu este pentru Bucureşti sau pentru Râmnicu Vâlcea, ci este un efort pentru România şi pentru imaginea ei în lume. Pentru acest Comitet de Susţinere al Oltchimului, Primăria Bucureşti şi Consiliul General a făcut un prim gest de susţinere financiară, la fel ca şi alţii, pentru ca aceste fete să-şi ia această grijă de pe cap şi să se gândească doar la performanţa sportivă. Este nevoie în continuare de susţinere. Pentru Oltchim este nevoie de un buget de aproximativ două milioane de euro ca să funcţioneze din septembrie 2012 până în iunie 2013 şi să se rezolve anumite restanţe, care sunt însă mici. Sunt şanse să strângem aceşti bani”, a declarat Oprescu.

Edilul a precizat că Primăria Capitalei a contribuit la susţinerea echipei vâlcene cu suma de 200.000 de euro şi va încerca în continuare să sprijine financiar formaţia. El a adăugat că mai mulţi oameni de afaceri şi-au anunţat intenţia de a participa la Comitetul de Sprijin, menţionând că acum aşteaptă ca aceştia să se implice.

Primăria a început acest demers cu un milion de lei, aproximativ 200.000 de euro, şi în funcţie de Ministerul de Finanţe vom încerca să susţinem clubul în continuare. Am primit multe telefoane de la oameni de afaceri interesaţi să participe la acest Comitet de Susţinere. Să vedem dacă se vor implica şi financiar. A promis şi primăria din Vâlcea că se implică. Este un apel de solidaritate şi de mândrie”, a spus Oprescu.

La evenimentul de constituire a Comitetului de Sprijin au mai participat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică Octavian Bellu, directorul tehnic al loturilor naţionale de fotbal juniori, Miodrag Belodedici, fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, preşedintele de onoare al FR Atletism, Iolanda Balaş-Soter, oficialii Oltchim, Petre Berbecaru şi Andrei Luca, precum şi handbalistele Oana Manea şi Iulia Curea.

Echipa Oltchim a înregistrat probleme de finanţare după ce combinatul chimic din Râmnicul Vâlcea, principalul susţinător al formaţiei, a intrat în proces de privatizare.

Campioana României va debuta, duminică, în Grupa A a Ligii Campionilor, primul meci fiind cel cu Hypo Viena, întâlnire programată la Râmnicu Vâlcea.