Sorin Oprescu: Eutanasierea câinilor fără stăpân a fost oprită temporar

Primarul General al Capitalei a declarat că eutanasierea câinilor fără stăpân a fost oprită temporar, întrucât în prezent sunt locuri libere în adăposturi.

12 mart. 2014, 10:32
Sorin Oprescu: Eutanasierea câinilor fără stăpân a fost oprită temporar

„Am început eutanasierile. Se adunaseră mai mulți câini bătrâni, 187 la număr, pe care a trebuit să îi eutanasiem. Curtea de Conturi nu ne mai dă voie să ținem la nesfârșit câini în adăpost. Deocamdată ne-am oprit. Trebuie să umplem locurile și poate vor fi mai fi adopții.  Sunt ușor mulțumit că au început să dispară de pe străzi. Vorbesc de oraș, de centru. În rest, se continuă cu prinderea lor. Au lăsat și lațurile deoparte, că pe mine alea mă îmbolnăveau. Folosesc acum plase, nu mai fac circ în stradă„, a declarat Sorin Oprescu pentru b365.ro.

Primarul General al Capitalei a precizat că s-au găsit mai multe adăposturi ilegale, în care se aflau circa 20-30 de câini în condiţii „de îţi venea să plângi, vizavi de Parlament pe terenul din fața Academiei”.

Sorin Oprescu a mai spus că situaţia actuală este cauzată de rata de înmulţire foarte mare a câinilor maidanezi, dar că programul primăriei funcţionează, întrucât numărul de muşcături raportate la Institutul Matei Balş a scăzut.

Acesta a mai spus pentru b354.ro că, pe termen, lung „la anul intrăm în echilibru. Echilibru că nu mușcă, nu îl mai vezi pe stradă, prin centrul orașului, prin cartiere. Și dacă o ținem continuu, continuu așa, noi trebuie să fim tot timpul peste rata lor de înmulţire”.