Sorin Oprescu, fugit din România, a pregătit strategia pentru a scăpa de închisoare. Ce vrea să facă fostul primar al Capitalei

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, fugit din țară, nu vrea să se predea. Surse din anturajul politicianului au dezvăluit planul lui Oprescu. 

15 mai 2022, 16:24
Sorin Oprescu, fugit din România, a pregătit strategia pentru a scăpa de închisoare. Ce vrea să facă fostul primar al Capitalei

Sorin Oprescu pregătește riposta în justiție, chiar dacă este dat în urmărire. Avocații lui știu exact ce au de făcut. Astfel, la Curtea de Apel București vor apela la căile extraordinare de atac.

În vârstă de 70 de ani, Sorin Oprescu este dat în urmărire internațională la acest moment, după condamnare. Fostul primar al Capitalei ar fi plecat din țară cu mult înainte să-și primească sentința.

Oprescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani şi 8 luni de către Curtea de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat pe acesta de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

 

Sorin Oprescu s-ar fi refugiat în Grecia

 

Surse din anchetă au dezvăluit faptul că fostul medic chirurg s-ar afla în Grecia, în Halkidiki, unde ar avea o casă. El ar fi fost văzut în cursul săptămânii cu barca.

Controversatul politician ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni, cu mașina. El ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, au spus surse judiciare. De asemenea, sursele menționate au precizat că în urmă cu două săptămâni nu exista niciun motiv legal pentru ca Sorin Oprescu să fie oprit din drumul său.

Vă reamintim că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au anunţat vineri sentinţa definitivă în dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu după ce a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise o condamnare la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.