Sorin Oprescu: În 2016, toate străzile din Capitală vor avea apă şi canalizare

Primarul general Sorin Oprescu a promis bucureştenilor că în 2016 toate străzile din Capitală vor avea apă şi canal dacă vor continua investiţiile, precizând că în prezent 640 de străzi nu au aceste servicii, iar în ultimii trei ani 40.000 de oameni au beneficiat de apă şi canal.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 14:43
Sorin Oprescu: În 2016, toate străzile din Capitală vor avea apă şi canalizare

„La sfârşitul anului 2008, 23 la sută din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal (aproximativ 4,5 la sută din locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi) şi, în trei ani, procentul străzilor «de pământ», lipsite de apă şi canalizare, a scăzut de la 23 la sută la 14 la sută, ceea ce înseamnă că cel puţin 40.000 de bucureşteni beneficiază acum de apă şi canal”, a declarat Sorin Oprescu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Primarul Capitalei a precizat că lucrările care sunt în prezent în derulare vor fi încheiate în lunile iulie-august.

„Aş vrea ca spre sfârşitul lui iulie – începutul lui august să pot închide toate lucrările astea, pentru ca perioada tulburătoare electorală să nu îşi găsească debuşeul într-o margine de şanţ”, a spus primarul Sorin Oprescu.

El a precizat că în 2016 toate străzile din Capitală vor avea apă şi canalizare, dacă vor continua investiţiile respective.

„Şi anul acesta voi aşeza sume în buget care să reprezinte paşi înainte pe această cale”, a mai spus primarul Sorin Oprescu.

Edilul a menţionat că, în perioada 2008-2011, au fost finalizate lucrările la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare pe 142 de străzi.

Primarul Capitalei a mai spus că şi-a propus în 2012 extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe 29 de străzi din cartierul Petricani din Sectorul 2.

Lucrările vor fi executate începând din primăvară, pentru această zonă fiind analizate mai multe modalităţi de rezolvare a asigurării utilităţilor publice, având în vedere că zona este „depresionară şi cu întinse suprafeţe de teren retrocedate”.

De asemenea, primarul a precizat că la sfârşitul anului 2011 au fost demarate procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de execuţie constând în devierea a două artere de apă, lucrare care va permite ulterior execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.

Alte 20 de străzi pe care nu sunt reţele publice de alimentare cu apă şi canalizare şi care constituie cazuri izolate în zonele lor, în toate sectoarele Bucureştiului, reprezintă o altă prioritate a primarului.

Primarul general a mai spus că vor fi asigurate dotările de alimentare cu apă, canalizare, iluminat şi drumuri publice şi pentru 5.000 de locuitori din cartierul de locuinţe ANL „Henri Coandă” şi vor fi demarate lucrările la Linia a II Glina.

Cea de-a doua fază include şase contracte de lucrări şi trei contracte de servicii, investiţia ridicându-se la aproape 350 milioane de euro.