Sorin Oprescu: Încercăm să facem oraşul funcţional

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la România TV că luni  noapte toate efectivele de la deszăpezire vor lucra pentru ca marţi dimineaţă străzile să poată fi funcţionale.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 21:21
Sorin Oprescu: Încercăm să facem oraşul funcţional

Sorin Oprescu spune că în Bucureşti nu sunt blocaje, dar că se circulă foarte greu pentru că zăpada se depune în continuare într-un strat destul de consistent.

„Încercăm să dăm zăpada, dar să o şi cărăm pentru că nu mai avem unde să o punem. Diametralele Nord-Sud şi Est-Vest sunt primele care intră la urgenţă. Intrările la spitale, şcoli şi slavare sunt urgenţa de grad unu. Se închid temporar, câte 30-40 de minute arterele pricipale pentru a deszăpezi. Noi încercăm să facem oraşul funcţional. I-am mobilizat şi pe băieţii care ridică maşini pentru că unii sunt de-a dreptul nesimţiţi: le-au lăsat pe trei rânduri, le-au închis şi au plecat”, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus că până în acest moment au fost strânşi 640 de oameni de pe stradă care au fost duşi în adăposturi şi că Poliţia Locală caută în continaure în canale şi scări de bloc.

Oprescu a precizat şi că în ultimele 24 de ore au fost 825 de apeluri de la oameni care aveau nevoie de ajutor şi că toate au fost onorate.

Primarul a făcut apel la cei care au nevoie sau ştiu persoane vârstnice cu probleme să sune la numerele de telefon: 0800821218 şi 0213055550.