Sorin Oprescu, mișcare de ultimă oră în instanță. Cum vrea să scape de condamnare

Fostul primar al Bucureștiului, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, vrea să scape definitiv de pedeapsă. Sorin Oprescu a făcut o contestație la executare ce se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

21 sept. 2022, 11:10
Sorin Oprescu, mișcare de ultimă oră în instanță. Cum vrea să scape de condamnare
Sorin Oprescu, mai aproape de anularea condamnării la 10 ani şi 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu speră să scape definitiv de condamnarea penală printr-o contestație în anulare, care se va judeca la Curtea de Apel București.

Citeşte şi: Sorin Oprescu cere ridicarea sechestrului. Statul i-a reţinut două case și o sumă importantă de bani

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, atunci când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința a fost dată la mijlocul lunii mai, dar fostul edil se afla în Grecia încă din aprilie.

Oprescu a fost reținut în Grecia, dar o instanță locală a decis să-l elibereze pe o cauțiune de 5.000 de euro.

Citeşte şi: Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, în fața instanței din Grecia: „A fost condamnat la moarte”

Înainte să fie eliberat, Sorin Oprescu, care are 70 de ani, a stat 11 zile în arest, din momentul capturării sale în Grecia şi până când judecătorii au apucat să facă primele audieri în procesul extrădării.

În timpul celor două termene de până acum, Sorin Oprescu le-a explicat magistraților de la Curtea de Apel din Atena că procesul din România nu ar fi fost corect pentru că pedeapsa este prea mare.