Sorin Oprescu cere ridicarea sechestrului. Statul i-a reţinut două case și o sumă importantă de bani

Sorin Oprescu a cerut ridicarea sechestrului pentru bunurile pentru care s-a instituit măsura confiscării extinse în dosarul în care a fost condamnat la 10 ani și 8 luni pentru luare de mită, grup infracțional și constituirea unui grup infracțional.

25 iul. 2022, 15:20
Sorin Oprescu cere ridicarea sechestrului. Statul i-a reţinut două case și o sumă importantă de bani

Sorin Oprescu cere ridicarea sechestrului. Solicitarea fostului primar general al Capitalei a fost făcută cu două zile înainte ca judecătorii greci să respingă cererea de extrădare transmisă autorităților române. Acesta a introdus o acțiune civilă, în data de 19 iulie 2022, prin care solicită ridicarea sechestrului asigurator. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul București, însă nu a fost stabilită data primului termen de judecată, scrie Fanatik.

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Fostul primar rămâne liber în Grecia

Curtea de Apel București a stabilit, pe 13 mai 2022, în complet de divergență, confiscarea extinsă a mai multor bunuri care îi aparțin lui Sorin Oprescu, pe lângă sentința de condamnare cu închisoarea. Este vorba despre un imobil din cartierul Primăverii, despre care judecătorii au stabilit că a fost achiziționat printr-un interpus, în persoana Adrianei Nica, iubita fostului edil, şi o altă vilă pe care Soirn Oprescu o deține în comuna Ciolpani, județul Ilfov. De asemenea, fostul primar general al Capitalei mai are sechestrate, în vederea confiscării speciale, sumele de 102.400 de lei și 9.500 de euro, despre care judecătorii spun că ar proveni din mită. Sechestrul asigurator, după o decizie penală definitivă, poate fi ridicat fie prin suspendarea sentinței sau a efectelor acesteia, fie prin acoperirea prejudiciului de către persoana condamnată.

Cătălin Predoiu, prima reacţie după ce judecătorii greci l-au lăsat liber pe Sorin Oprescu. De ce e supărat ministrul Justiţiei

În paralel, Sorin Oprescu speră să scape definitiv de condamnarea penală printr-o contestație în anulare, care se va judeca la Curtea de Apel București începând cu 23 septembrie 2022.