Sorin Oprescu: Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat luni că va fi făcută o rectificare negativă a bugetului municipalităţii, de 207 milioane de lei, dar bucureştenii vor avea căldură, întrucât banii pentru RADET au fost daţi în avans.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 16:17
Sorin Oprescu: Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură

„Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură, am alocat bani în avans, astfel că sumele sunt asigurate până în ianuarie”, a spus primarul Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

El a ţinut să precizeze că încă de la începutul anului a încercat să construiască şi a propus Consiliului General un buget echilibrat, „dar jocurile politice au dat peste cap construcţia bugetară”.

Oprescu a mai spus că a propus o rectificare echilibrată, care să asigure realizarea a trei obiective principale, respectiv plata subvenţiilor la căldură, funcţionarea oraşului în condiţii normale, fiind vorba despre iluminat public, curăţenie, spitale şi continuareea investiţiilor necesare oraşului, respectiv dezvoltarea infastructurii şcolare (reabilitarea şcolilor şi construcţia de grădiniţe), modernizarea reţelelor RADET, îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă, continuarea lucrărilor la infrastructura rutieră.

El a mai spus că rectificarea bugetară nu trebuie să fie un prilej pentru unii sau alţii „să-şi încordeze muşchii politici”, ci un moment de responsabilitate.