Sorin Oprescu, primele declarații din arest. Cum încearcă să scape de închisoare – EXCLUSIV

Sorin Oprescu a făcut primele declarații din arestul din Grecia pentru jurnaliștii România Tv, după ce judecătorii au decis că va mai rămâne 10 zile în închisoare.

20 mai 2022, 14:12
Sorin Oprescu, primele declarații din arest. Cum încearcă să scape de închisoare – EXCLUSIV

Sorin Oprescu a ajuns astăzi în fața judecătorilor de la Curtea de Apel din Atena. Fostul edil a fost adus cu cătușe la tribunal, legat de un alt deținut. Avocații acestuia au solicitat judecătorilor să fie cercetat în libertate până în momentul în care se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic. Judecătorii au decis că va mai rămâne încă 10 zile în închisoare.

Jurnaliștii de la RomâniaTv au stat de vorbă cu Sorin Oprescu și au încercat să afle mai multe despre planurile sale de a scăpa de închisoare. Întrebat cum se simte, fostul edil a spus că bine, însă a refuzat să vină să facă alte declarații.

Discuția dintre Sorin Oprescu și reporterul RTV:

Reporter: Cum vă simțiți, domnule Oprescu? Sunteți bine?

Oprescu: Sunt bine.

Reporter: Mai stați 10 zile în penitenciar?

Oprescu: Da.

Reporter: Ne puteți spune în ce bază?

Oprescu: Mă lași?!

Reporter: Vă doresc multă sănătate!

Oprescu: Mulțumesc, la fel.

Judecătorii din Atena au decis să nu-l elibereze pe Sorin Oprescu. Fostul edil va mai rămâne încă 10 zile în arest

Judecătorii din Atena au decis că Sorin Oprescu va mai rămâne încă 10 zile în închisoare. Apoi, va ajunge din nou în fața oamenilor legii.

Avocații lui au cerut să fie cercetat în stare de libertate, nu în arest, până când se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic. Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia pe o perioadă de aproape 11 ani, cât timp are această condamnare din dosar.

Oprescu a fost mutat miercuri seara la un penitenciar de maximă siguranță din Atena. Fostul edil mai are de stat aproape 40 de zile în arest la închisoarea Korydallos, unde ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. În ziua respectivă, fostul edil al Capitalei a fost căutat de poliție la adresa din buletin, însă nu a fost de găsit. La scurt timp, pe numele lui s-a emis un mandat european de arestare.