Judecătorii din Atena au decis să nu-l elibereze pe Sorin Oprescu. Fostul edil va mai rămâne încă 10 zile în arest

Update. Judecătorii din Atena au decis că Sorin Oprescu va mai rămâne încă 10 zile în închisoare. Apoi, va ajunge din nou în fața oamenilor legii.

20 mai 2022, 12:37

Știre inițială

Sorin Oprescu află vineri dacă va fi eliberat din închisoare. Avocații acestuia cer judecătorilor să fie cercetat în libertate până în momentul în care se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic.

Sorin Oprescu a ajuns, în această dimineață, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel din Atena. Fostul edil a fost adus în cătușe la tribunal, alături de un alt deținut.

Avocații lui cer să fie cercetat în stare de libertate, nu în arest, până când se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic. Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia pe o perioadă de aproape 11 ani, cât timp are această condamnare din dosar.

Sorin Oprescu a fost mutat miercuri seara la un penitenciar de maximă siguranță din Atena. Fostul edil mai are de stat aproape 40 de zile în arest la închisoarea Korydallos, unde ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime.

Citește și Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, unde a cerut azil politic. Fostul primar are de ispăşit 10 ani de închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. În ziua respectivă, fostul edil al Capitalei a fost căutat de poliție la adresa din buletin, însă nu a fost de găsit. La scurt timp, pe numele lui s-a emis un mandat european de arestare.

Marți, 17 mai, a fost prins într-un cartier de lux din Atena. Publicaţia elenă Proto Thema a publicat detalii despre reţinerea lui Sorin Oprescu (70 de ani). „Un adevărat thriller de spionaj” scriu jurnaliştii din Grecia care au dezvăluit că fostul edil al Capitalei se ascundea în Glyfada, o suburbie de lux din capitalei Greciei.

„Un caz care amintește de un thriller de spionaj, cu fostul primar al Bucureștiului în rol principal, s-a desfășurat din nou în Grecia”, arată sursa citată.

Sorin Oprescu se instalase în cartierul de lux Glyfada. Este vorba despre o zonă preferată de magnați și celebrități, datorită faptului că este situată pe rivieră. O fotografie publicată de protothema.gr, preluată din dosar, arată „ascunzătoarea” fostului primar al Capitalei, care era situată într-o zonă liniștită, departe de zgomot și ochi curioși”, conform Libertatea.

Citește și S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”