Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea de 10 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut în Grecia la trei zile după condamnarea definitivă.

23 iun. 2022, 14:02
Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea de 10 ani şi 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu nu scapă de condamnare. „Respinge, ca neintemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene formulată de către petentul OSM. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la pronunțarea hotărârii de către C.J.U.E. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de suspendare a executării Mandatului European de Arestare nr. ………., emis pe numele petentului OSM, până la soluționarea contestației la executare. Calea de atac se va exercita odata cu fondul cauzei. Acorda termen de judecata la data de 25.07.2022”, se arată în minuta instanței.

Ce pensie are, de fapt, Sorin Oprescu, după 47 de ani de muncă: „Este ajutat de fiul său”
Sorin Oprescu cere anularea condamnării la două instanțe de judecată. Contestațiile au fost depuse în România, iar avocații speră că, în acest fel, va scăpa de sentința penală și de pedeapsa de 10 ani și 8 luni cu executare.

O contestație la executare a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București, iar alta se află pe rolul Curții de Apel București, dar se va judeca abia pe 23 septembrie.

CTP: „Operăm de ulcer şi operăm la buzunare. E, domnul Oprescu opera. Și opera bine, cu mult talent”
Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, atunci când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința a fost dată la mijlocul lunii mai, dar fostul edil se afla în Grecia încă din aprilie.

Oprescu a fost reținut în Grecia, dar o instanță locală a decis să-l elibereze pe o cauțiune de 5.000 de euro. Judecătorii din Atena au termen de 40 de zile pentru a stabili dacă permit extrădarea fostului primar general al Capitalei.


loading...
Partenerii noștri