Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia în anulare

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia în anulare depusă de Sorin Oprescu, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupţie. Decizia magistraţilor este definitivă.

20 ian. 2023, 18:44
Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia în anulare

Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 ani de închisoare. „În baza art. 432 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr 575/A/13.05.2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul 42389/3/2015. Definitivă”, este decizia Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, magistraţii obligă contestatorul la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentinţa este definitivă.

Citeşte şi: Probleme grave pentru partenera lui Sorin Oprescu în pragul Crăciunului. ANAF a evacuat-o din casă

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei,  a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la zece ani şi opt luni de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie, după ce a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi din dosar, şi care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti. La finalul anului 2013, grupul ar fi fost condus de Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind ulterior localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze. Dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, pe 17 mai 2022, în timp ce încerca să plece spre o insulă din Marea Egee. Potrivit presei elene, Sorin Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Pe 31 mai 2022, Sorin Oprescu a fost eliberat pe cauţiune, iar Curtea de Apel din Atena a respins cererea de extrădare depusă de autorităţile din România.