Sorin Oprescu: Toate IMPOZITELE ŞI TAXELE de la sectoare vor CREŞTE anul acesta VIDEO

Taxele şi impozitele vor creşte în Capitală. Începând cu anul acesta, bucureştenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru taxe şi impozite.

28 ian. 2013, 17:03
Sorin Oprescu: Toate IMPOZITELE ŞI TAXELE de la sectoare vor CREŞTE anul acesta VIDEO

Decizia creşterii taxelor şi impozitelor va fi votată, marţi, în şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Eu nu m-am răzgândit deloc. Am zis în decembrie că noi nu creştem taxele , însă Guvernul, privind precizările făcute la ordonanţa respectivă (nr. 1/2013 – n. r.) a stabilit obligativitatea. În schimb, ce a fost la latitudinea noastră, şi anume taxele care nu sunt prevăzute de ordonanţa Guvernului şi care ţin strict de municipalitate, respectiv CGMB, nu vor creşte”, a declarat Oprescu.

Sorin Oprescu a declarat că din cauza a trei sectoare care au datorii, mai exact sectoarele doi, trei şi şase, toţi bucureştenii vor plăti taxe şi impozite majorate.

Am discutat cu primarii de sector azi dimineaţă. Am stabilit împreună că ce este imperativitate va trebui să ne conformăm, iar restul care nu ţin de consiliu şi nu sunt în ordonanţă, nu o să crească. Toate dările de la sectoare or să crească. Taxa auto, taxa pe proprietate o să crească cu 16%”, a declarat Sorin Oprescu.

În Capitală sunt trei categorii de taxe, din care una singură va avea o creştere cu aproximativ 16 procente. Din categoria de taxe care vor suferi majorari fac parte taxa pe casă, pe terenuri şi maşini.

În celelalte două categorii, pentru care nivelul taxelor nu va fi modificat, sunt incluse taxa pentru cimitire, taxa pentru curăţenie, taxa pentru spectacole în aer liber, taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru activităţi de comercializare cu caracter sezonier sau de comercializarea produselor alimentare şi nealimentare, taxa pentru organizare de şantier, pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reşedinţă, aici fiind incluse parcările municipalităţiii, taxa pentru înhumare, taxa pentru concesiune, taxa pentru eliberarea unei autorizaţii privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice, pentru servicii de reclamă şi publicitate, pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare.

Persoanele, care au apucat să-şi plătească deja datoriile la stat pentru anul 2013, sunt nevoite să se prezinte din nou la chişeu pentru a achita diferenţa rezultată din majorări.