Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care era acuzat că ar fi dat un milion de euro mită

Tribunalul Bucureşti a constatat că fapta de care era acuzat Sorin Ovidiu Vântu, respectiv că i-ar fi dat lui Bogdan Olteanu un milion de euro mită pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, s-a prescris.

05 apr. 2021, 17:52
Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care era acuzat că ar fi dat un milion de euro mită

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat astfel, momentan, de acest dosar, dar procurorii DNA pot face apel la decizia Tribunalului Bucureşti. Vântu, fostul patron al Realitatea TV, își recunoscuse fapta, dar ulterior a revenit asupra deciziei.

Vântu fusese trimis în judecată în acest dosar în 2018, fiind cel de-al șaselea dosar penal instrumentat pe numele fostului mogul media. Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat în aprilie 2012 în al cincilea dosar, în care a fost judecat alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

Într-un dosar disjuns, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență. Olteanu era președintele Camerei Deputaților și unul dintre liderii influenți ai PNL la acel moment, scrie G4Media.

Sorin Ovidiu Vântu ar fi încercat să-l mituiască pe preşedintele Camerei Deputaţilor

Procurorii anticorupţie au notat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada iulie – noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vântu i-ar fi promis şi remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

„Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, menţionau anchetatorii.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

DNA precizau că, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

„Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Sorin Ovidiu Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior acesta a revenit asupra deciziei”, mai arată DNA.

Citeşte şi: Fostul ministru Radu Berceanu şi fostul patron al CFR Cluj Arpad Paszkany, audiaţi dosarul în care sunt judecaţi Sebastian Vlădescu şi Cristian Boureanu