Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut procesul cu premierul Emil Boc

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu nu va primi 1 milion de euro de la premierul Emil Boc. Vîntu a pierdut procesul de calomnie intentat lui Emil Boc. Decizia luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 13:04
Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut procesul cu premierul Emil Boc

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins acţiunea deschisă de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu împotriva premierului Emil Boc.

Premierul Emil Boc a fost audiat săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile legate de cazul FNI şi de o implicare într-o lovitură de stat. Premierul a susţinut în faţa instanţei că „alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică”.

În faţa judecătorilor, Emil Boc a declarat că este notorietate faptul că Vîntu a susţinut prin toate mijloacele posibile suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu în anul 2007. Informaţiile apar în stenograme şi în alte dosare, a spus Boc.

„Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică”, a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI. „Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI”, a declarat premierul în faţa instanţei, citat de MEDIAFAX.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el.

„Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui”, a răspuns primul ministru.