Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ar trebui să luăm în serios ipoteza unirii României cu Moldova. Mie mi-ar plăcea. Românul nu are nimic de pierdut”

Sorin Ovidiu Vîntu, în clipul său video săptămânal postat pe pagina de Facebook, a abordat trei subiecte de mare interes: Campionatul Mondial de Fotbal, războiul din Ucraina și unirea României cu Republica Moldova.

30 nov. 2022, 15:48
Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ar trebui să luăm în serios ipoteza unirii României cu Moldova. Mie mi-ar plăcea. Românul nu are nimic de pierdut”

Despre Campionatul Mondial de Fotbal din acest an, Sorin Ovidiu Vîntu spune că nu a avut pic de strălucire, excepția fiind organizarea impecabilă oferită de Qatar.

„După cum știți, nu mă pricep la fotbal, mă pricep la spectacol, în schimb. Din nefericire, acest Campionat Mondial de Fotbal nu are pic de strălucire, cu o singură excepție extrem de notabilă, și anume organizarea impecabilă oferită de Qatar. Atât pentru jucători, cât și pentru spectatori sau oficialități. La ei ospitalitatea este literă de lege. Occidentul se laudă că este miezul civilizației globale. Fiți serioși! Pe vremea când în Europa se cărau cufere pline cu monede de aur sau argint, chinezii tipăreau bani de hârtie. Civilizația indiană, din care s-a inspirat aproape tot iluminismul german, civilizația chineză, indiană, civilizația japoneză, ați văzut-o la lucru, stau și adună gunoaiele din stadioane. Oameni simpli. Civilizație, suntem departe de a fi motorul și miezul civilizației planetare. Să ne vedem puțin lungul nasului și să apreciem ceea ce oferă și celelalte civilizații. Civilizațiile pământene doar împreună pot duce către progres. Cei care înjură, mișcarea LGBT, domne, vine cineva la mine în casă să-mi facă ordine, să-mi facă reguli. Te-am primit la mine în casă, ți-am oferit tot confortul, respectă-mi regulile. Povestea cu LGBT e absolut grețoasă. Treaba fiecăruia ce face în dormitorul lui. În rest, o propagandă nerușinată. Dincolo de orice valoare clasică a umanității. Asta în privința Qatarului. În afara unui gol superb de la început, nu am văzut nimic spectaculos. Mă bucur enorm pentru Messi. Sunt fan Messi. Cum am fost fan Ronaldino. Mă bucur pentru el. Generație, terminăm cu Campionatul Mondial de Fotbal”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu pe Facebook.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu anunță dezastrul economiei: „Anul viitor veți muri, la propriu, de foame. La fiecare leu pe care îl veți primi în plus de la stat, puterea ta de cumpărare se va deprecia”

SOV, despre războiul din Ucraina: „Ucraina nu e patria lui Zelenski. Ce ar însemna ca mâine județul Neamț să-și declare autonomia?”

Un alt subiect despre care a vorbit afaceristul este războiul din Ucraina care, în opinia lui, a izbucnit numai din cauza lui Volodimir Zelenski. „Aia nu e patria lui a fost o împărțire teritorială administrativă din interiorul URSS făcută de Stalin. Cum în România avem județul Neamț, județul meu. Ce ar însemna ca mâine județul Neamț să-și declare autonomia? Și un bou de pe acolo să spună că este președinte și că e pământul lui”, spune SOV.

„Marea problemă a Europei este domnul Zelenski, prietenul vostru, idiotul, măscăriciul ăla. A scăpat de sub orice control. Felul în care se apără și îl apără mulți, cum, domne, să cedeze din teritoriul patriei sfinte? Aia nu a fost patria lui, a fost o împărțire teritorială administrativă din interiorul URSS făcută de Stalin. Cum în România avem județul Neamț, județul meu. Ce ar însemna ca mâine județul Neamț să-și declare autonomia? Și un bou de pe acolo să spună că este președinte și că e pământul lui. Cam asta face Zelenski. Și pentru asta a aruncat o planetă întreagă în haos. Nu-l scuz pe Putin, ferească Dumnezeu. Cred că putea găsi alte tipuri de mijloace decât războiul pentru a-și proteja țara. Ăsta e rolul diplomației. Povestea asta a lovit în toate colțurile lumii. Zelenski trebuie îndepărtat și trebuie făcută pace ca să se revină la normal. Mi se pare uluitor ca eu, în România, cu surse proprii de energie, să iau măsuri de blackout, să n-am lumină, gaze. De ce? Când în România am suficient cât să trec peste această iarnă fără lumnină stinsă și fără să îngheț în casă. Încetarea războiului din Ucraina e obligatorie pentru revenirea planetei la normalitate. Și după aia urmează efortul uriaș al întregii planete”, a continuat el.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu a dezvăluit numele viitorului președinte al României: „Nu va învinge, e deja pus, e numit”

Sorin Ovidiu Vîntu: „Ar trebui să luăm în serios ipoteza unirii României cu Moldova. Mie mi-ar plăcea. Românul nu are nimic de pierdut”

Ultima bârfă pe care am auzit-o e că Maia Sandu va candida la președinția României, în felul acesta făcându-se unirea României cu Moldova. E o bârfă, dar n-aș fi luat-o în considerare dacă nu erau niște mișcări colaterale care conduc către o asemenea ipoteză. Trebuie să luăm această ipoteză în serios. Ar fi nostim, să vedem, poate dă Dumnezeu, mie mi-ar plăcea. Românul nu are nimic de pierdut dacă se unește cu Moldova. Grânarul Europei de pe vremuri era și grație Moldovei, pământului moldovenesc. Deci, generație, e o bârfă care trebuie luată în considerare”, a mai spus SOV.