Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ori va fi un război mondial ori România va reintra în sfera de influență a rușilor”

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit, în cel mai nou material video cu care și-a obișnuit fanii de pe Facebook, despre cele mai discutate teme ale momentului: războiul din Ucraina și efectele sale asupra lumii și despre inflație.

11 mai 2022, 21:36
Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ori va fi un război mondial ori România va reintra în sfera de influență a rușilor”

Inflația va ajunge la 30-40% în acest an, nu anul viitor, avertizează Sorin Ovidiu Vîntu.

„Voi începe cu inflația. S-a anunțat că avem o inflație de 13%. Eu v-am spus că inflația va ajunge la 30 – 40%. Inflație înseamnă atunci când cantitatea de bani aflate în circulație într-o piață e mult mai mare decât totalul mărfurilor și serviciilor. Noi nu producem mai nimic. Importuri… urmarea războiului, a situației din Shanghai, urmarea faptului că portul Constanța e blocat, ca urmare a unei generozități cretine a lui Ciolacu și Cîțu. Nu vor mai intra mărfuri sau vor intra din ce în ce mai puține. De aceea inflația va crește din ce în ce mai mult. Eu am spus că va fi 30-40% anul viitor. Cred că am fost optimist. Cred că vom atinge chiar de anul acesta. Puterea de cumpărare a ta și a alor tăi se va duce dracu’. Vor fi mișcări sociale și în această țară, dar mult mai grav e în vest, unde industria e uriașă. Acolo vom asista la revolte stradale, haos”, a declarat fostul afacerist pe Facebook.

În privința războiului, Sorin Ovidiu Vîntu s-a arătat convins de faptul că, în acest moment, rușii și americanii poartă negocieri vizavi de stările de influență. Fostul afacerist e de părere că sunt două variante după războiul din Ucraina: izbucnirea unui război mondial sau reintrarea României în sfera de influență a rușilor.

„Peste toate acestea, războiul. Cine crede că rușii vor mânca bătaie sunt niște naivi. De ce? Pentru că, în ultimă instanță, rușii vor apăsa butonul nuclear, fără niciun fel de discuție. Sunt convins că sunt negocieri subterane între ruși și americani la ora actuală. Pe față se înjură. Ei negociază stările de influență. Asta e miza. Asta înseamnă lume multipolară. Fiecare superputere să aibă o sferă de influență în câte o zonă. De aceea, ori va fi un război mondial ori România va reintra în sfera de influență a rușilor. Acesta e viitorul care ne așteaptă. O putere nucleară nu poate fi învinsă. Mai ales Rusia. Arsenalul ei atomic depășește arsenalul atomic al NATO. Al NATO, nu doar al Americii. Va fi la fel de neplăcut ca astăzi, când suntem în sfera de influență a americanilor. Imperiile sunt o nenorocire pentru statele mici, statele slabe. Cheltuim sume imensă pe înarmare”, a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu: În momentul în care chinezii nu mai livrează, toată economia mondială se prăbușește. Și occidentul să nu îndrăznească să vină cu sancțiunile cu care a venit împotriva rușilor

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu: „Masacrul ăsta din Ucraina putea să fie regizat de Zelenski. Paiaţa asta de Zelenski le-a promis şpagă parlamentarilor României”