Sorin Ovidiu Vîntu: În momentul în care chinezii nu mai livrează, toată economia mondială se prăbușește. Și occidentul să nu îndrăznească să vină cu sancțiunile cu care a venit împotriva rușilor

Sorin Ovidiu Vîntu vorbește despre noua ordine mondială. Acesta vine cu o explicație a ceea ce se întâmplă acum în China: "Coronavirusul este un pretext. Chinezii vor să arate întregii lumi ce ar însemna un embargo asupra Chinei. Ce ar însemna niște măsuri extrem de dure împotriva rușilor, luate la adresa chinezilor. Economia globală la ora actuală incorporează, într-o  proporție covârșitoare, producția chinezească. Deci, în momentul în care chinezii nu mai livrează, toată economia mondială se prăbușește.

06 mai 2022, 12:40
Sorin Ovidiu Vîntu: În momentul în care chinezii nu mai livrează, toată economia mondială se prăbușește. Și occidentul să nu îndrăznească să vină cu sancțiunile cu care a venit împotriva rușilor

Sorin Ovidiu Vîntu face un apel de „trezirea” populației prin discursul pe care acesta l-a postat de pagina sa de Facebook.

,,Salut, generație! Voi începe prin a îți spune ce înseamnă Shanghai. Un mega oraș! O superbitate de oraș, blocat în totalitate de către coronavirus. Autoritățile chineze au luat niște măsuri incredibile! Coronavirusul este un pretext. Și hai să îți spun de ce fac chinezii lucrul acesta.

În primul rând, chinezii vor să arate întregii lumi ce ar însemna un embargo asupra Chinei. Ce ar însemna niște măsuri extrem de dure împotriva rușilor, luate la adresa chinezilor. Economia globală la ora actuală incorporează, într-o  proporție covârșitoare, producția chinezească. Deci, în momentul în care chinezii nu mai livrează, toată economia mondială se prăbușește.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, avertisment crunt pentru români: „Ai să mori de foame, nu e o figură de stil, este o realitate”

,,Ce urmăresc chinezii?”

,,Și să ne înțelegem, Shanghaiul nu este cel mai mare producător industrial al Chinei. Un producător colosal! Centrul industrial chinezesc în provincia Jiangsu. Acolo se produc aproape jumătate din produsele lumii. Deci este un avertisment. Dacă ne impun sancțiuni, uite ce pățiți voi. De ce toată această chestie? În primul rând, vor să cucerească Taiwanul. Și occidentul să nu îndrăznească să vină cu sancțiunile cu care a venit împotriva rușilor. Nu peste mult timp, tot ceea ce spun eu se va întâmpla în unul, doi sau trei ani. Nu se întâmplă mâine”, a declarat omul de afaceri pe pagina sa personală de Facebook.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost aspru criticat pentru declarațiile sale legate de cum ar trebui să arate un lider politic. Iată care a fost răspunsul acestuia:

,,Într-o postare trecută am spus cam cum ar trebui să arate un lider al României, dându-mă pe mine drept exemplu cu fără modestie pentru că, întradevăr, sunt unul dintre oamenii capabili să conducă un stat. Dar nu am spus acest lucru pentru că vreau să intru în politică sau pentru că vreau să fiu ales pe undeva. Sunt prea bătrân ca să mă mai apuc de ceva. Ți-am spus doar cum trebuie să arate cel care trebuie să te conducă. Asta a fost o precizare pentru că mulți au înțeles greșit exemplul meu”, mărturisește Vîntu.

Acuzat de faptul că ar putea fi un pro-rus, Vîntu face o declarație în care se își prezintă intențiile:

,,Generație, eu nu am făcut altceva decât să explic care sunt cauzele reale a ceea ce se întâmplă. Motivele reale. Care sunt scopurile care se urmăresc. Nu am intrat în detalii, cum l-a împușcat ăla pe ăla, cum îi castrează ucrainienii pe ruși. Nu am intrat în detalii din astea. Băiețașul ăla face tipul de propagandă pentru proști. În America este un afiș mare cu un măr roșu în mijloc. Deasupra scrie: Ceea ce vedeți voi este o banană. Oricine credea altceva înseamnă că este de extremă dreaptă. Cam ăsta este modul tâmpiților de a-i manipula pe alți tâmpiți. Să ai o zi bună, generație!”.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba despre războiul din Ucraina: Marele ticălos e statul american. Își dorește să fie lansat un atac nuclear!