Sorin Ovidiu Vîntu detonează bomba: „Foametea era prezisă de specialişti înainte de începerea războiului. Guvernul avea două lucruri de făcut. Nu le-a făcut şi a băgat România în criză”

Într-un nou video postat pe pagina sa de socializare, Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit despre criza alimentară din România, acuzând exclusiv Guvernul că a fost incapabil să ia măsurile care se impuneau pentru evitarea acestei crize. Fostul afacerist a vorbit despre cele două soluţii pe care Guvernul ar fi trebuit să le adopte pentru ca ţara noastră să nu fie afectată de această criza.

30 mai 2022, 20:10
Sorin Ovidiu Vîntu detonează bomba: „Foametea era prezisă de specialişti înainte de începerea războiului. Guvernul avea două lucruri de făcut. Nu le-a făcut şi a băgat România în criză”

Sorin Ovidiu Vîntu susţine că această criză alimentară nu are de-a face cu războiul din Ucraina şi că a fost prezisă de multă vreme de către specialişti, odată cu schimbările climatice. În opinia fostului afacerist, autorităţile din România ar fi avut doar două măsuri de luat pentru ca ţara noastră să nu fie afectată de această criză: refacerea sistemului de irigaţii şi mărirea capacităţilor de depozitare.

Sorin Ovidiu Vîntu acuză Guvernul că a băgat poporul în foamete

Unii comentatori ies pe TV şi spun că acest guvern nu are nicio vină pt crizele pe care le traversează România. În anumite limite ale bunului simţ, accept şi manipularea. Dar să dai vina pentru situaţia din România pe Putin e o chestie la nivelul lui Iohannis, foarte scăzută. Câţi tâmpiţi mai cred asta?

Citeste si Sorin Ovidiu Vîntu le recomandă românilor să nu-şi ţină banii în bănci: „Investeşte-i. Vei conserva valoarea banului”. Soluţia lui SOV pentru redresarea economiei: „Un milion de bugetari, concediaţi şi trimişi la muncă în economia românească”

Agricultura, criza alimentară era prezisă de specialişti cu mult înaintea războiului din Ucraina din cauza schimbărilor climatice. Ce trebuia să facă guv? Sistem de irigaţii naţional, să-l repună pe picioare, capacităţi de depozitare pentru că şocul crizei alimentare nu poate fi atenuat altfel. Şi în momentul în care speculantul vine şi îţi cere 50 de lei pe kilul de grâu, să vină statul să spună: Noi îl vindem cu 30 de lei, pentru că are în spate stoc şi aşa îl obligă pe speculant să-şi redimensioneze preţurile.

În realitate, acest Guvern e total incapabil. De ce ne-am blocat portul Constanţa transportând noi cerealele ucrainene? Ce, Ucraina e mama noastră, e sora noastră? E un stat ostil românilor dintotdeauna. Puteam noi să cumpărăm mărfuri de la ucraineni cu 1 leu şi le vindeam cu 2 lei. România câştiga ceva. Şi nu mai e vina UE, a  SUA, e vina imbecililor care conduc. 

Guvernul a lăsat intenţionat preţurile deschise la energie ca să-şi acopere bugetul pe spinarea ta şi a neamurilor tale. Guvernul e principalul vinovat pentru ce se întâmplă în România. Şi nu doar acest Guvern, ci şi celelalte care au fost„, a explicat Sorin Ovidiu Vîntu în cel mai recent video postat pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Sorin Ovidiu Vîntu, avertisment crunt pentru români: „Ai să mori de foame, nu e o figură de stil, este o realitate”