Sorin Ovidiu Vîntu le recomandă românilor să nu-şi ţină banii în bănci: „Investeşte-i. Vei conserva valoarea banului”. Soluţia lui SOV pentru redresarea economiei: „Un milion de bugetari, concediaţi şi trimişi la muncă în economia românească”

Sorin Ovidiu Vîntu îi sfătuiește pe românii care au economii în bănci să-şi scoată banii şi să-i investească. Şi asta întrucât banul se devalorizează semnificativ de la un an la altul. Totodată, SOV oferă și soluția pentru redresarea economiei românești: concedierea unui milion de bugetari care să fie trimiși la muncă "în economia românească, unde este un deficit de forţă de muncă colosal".

24 mai 2022, 09:16
Sorin Ovidiu Vîntu le recomandă românilor să nu-şi ţină banii în bănci: „Investeşte-i. Vei conserva valoarea banului”. Soluţia lui SOV pentru redresarea economiei: „Un milion de bugetari, concediaţi şi trimişi la muncă în economia românească”

Nu-ţi mai ţine banii în bănci. Pierzi enorm. Devalorizarea face ca mia de euro pe care ai pus-o azi peste un an de zile să mai însemne doar 800 sau 900. Scoate banii din bănci si investeşte-i. În pământuri arabile, de exemplu. Ia de câţi bani ai. Nu vei câştiga spectaculos, dar vei conserva valoarea banului„, recomandă SOV în cel mai recent video publicat pe contul de Facebook.

Soluţia lui SOV pentru redresarea economiei: „Un milion de bugetari, concediaţi şi trimişi la muncă în economia românească”

Vîntu explică şi cum vor veni bani la bugetul României prin concedierea unui milion de bugetari, care, ulterior, se vor recalifica. Cât despre recalificarea acestora, SOV este de părere că nu trebuie investiţi bani în aşa ceva, întrucât se vor califica la locul de muncă. Fostul afacerist are o soluţie şi în cazul penitenciarelor, mari consumatoare de bani de la buget în monentul de faţă.

După ce am publicat în postarea anterioară că trebuie daţi afară 400.000 – 500.000 de bugetari, unii m-au ironizat, probabil că dintre bugetari, dintre securiştii care populează în exces structurile statului. Să fac un simplu calcul: cei 500.000 de bugetari pe care suntem obligaţi să-i dăm afară în primă fază reprezintă un cost cuprins între 7 miliarde – 10 miliarde euro anual, bani băgaţi nu doar în salariile lor, ci şi în energie electrică, în benzină, în motorină, în maşini. Toate astea se adună. Anul ăsta, până la sfârşit, dăm afară 500.000 de oameni. Cu banii economiţi, informatizăm ce a mai rămas, transformăm România în nouă regiuni şi mai dăm 500.000 afară – un milion de bugetari în total. 

Pe timpul lui Ceauşescu, România era neinformatizată şi eram 21 milioane de români şi toată administraţia număra circa 600.000 de oameni. Acum avem peste un milion jumate. Deci un milion pot fi daţi afară lesne. Se face o economie între 14 şi 20 miliarde euro. Milionul ăsta de oameni trimişi la muncă în economia românească unde este un deficit de forţă de muncă colosal. Ei îşi vor aduce contribuţia prin profiturile pe care companiile unde vor fi angajaţi le vor produce. Alţi bani la buget. Şi nu trebuie să băgăm bani în recalificarea lor. Se vor califica la locul de muncă, la început pe salariu minim şi după aia vor creşte pe drept de salarizare în funcţie meseria pe care o învaţă.

Citeste si Sorin Ovidiu Vîntu, dezlănţuit: „Republica Moldova aparţine României şi trebuie anexată! Că nu e a mamei preşedintei!”

Cum ar putea contribui penitenciarele la bugetul de stat

Nu mai discut de alte economii. Pe vremea lui Ceauşescu, toate penitenciarele trăiau din venituri proprii, toate aveau nişte aşa numite  GAZ-uri (gospodărie agricolă zootehnică). Îşi făceau singure mâncarea, îşi cultivau mâncarea, creşteau animale, asigurau mâncarea deţinuţilor şi gardienilor. Azi avem 20 şi ceva de mii de puşcăriaşi care mănâncă banii statului pentru că nimeni nu s-a gândit să scoată profit de pe urma lor. Şi în loc să fie un centru uriaş de cost – costurile cu deţinuţii, mâncarea, curentul, gazul metan, apa caldă, rece costă o grămadă de bani – iată încă un loc în care se poate face economie.Citeste si Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ori va fi un război mondial ori România va reintra în sfera de influență a rușilor”Dar toate astea pot fi înfăptuite de un conducător unic care să pună interesele României mai presus de interesele unui partid sau ale altuia. Pe ăştia un milion de bugetari nu-i dau afară pentru că sunt o masă uriaşă de votanţi. Sunt 10%. Care partid politic riscă să-şi ostilizeze 10% din electorat?

„, se întreabă retoric SOV în cel mai recent video postat pe Facebook.