Sorin Ovidiu Vîntu, dezlănţuit după evenimentele din Valea Uzului: „Aici e pământ românesc! Clocotesc de revoltă şi voi staţi ca proştii, fără să luaţi atitudine!”

Fostul mogul media Sorin Ovidiu Vîntu, devenit influencer după eliberarea din penitenciar, a comentat ultimele evenimente din România, dar şi de pe scena internaţională, cel mai important fiind decizia Curţii de Apel pentru demolarea a 50 de cruci ale ostaşilor români din cimitirul Valea Uzului.

14 feb. 2023, 09:59
Sorin Ovidiu Vîntu, dezlănţuit după evenimentele din Valea Uzului: „Aici e pământ românesc! Clocotesc de revoltă şi voi staţi ca proştii, fără să luaţi atitudine!”

Curtea de Apel a pronunțat decizia definitivă în procesul care viza ridicarea a 50 de cruci comemorative ale ostaşilor români în Cimitirul militar din Valea Uzului, stabilind că autorizaţia de construire emisă de Primăria Dărmănești pentru crucile din cimitirului militar Valea Uzului este ilegală.

Decizia Curţii de Apel a fost salutată de liderii comunităţii maghiare, președintele Consiliului Județean Harghita postând pe Facebook o filmare în timpul căreia a deschis o bere pentru a sărbători decizia privind demolarea crucilor ostașilor români din cimitirul de la Valea Uzului.

Sorin Ovidiu Vîntu a postat un mesaj video în care a criticat aspru lipsa de reacţie a societăţii civile româneşti.

„Valea Uzului mi se pare cel mai important eveniment care s-a petrecut in ultimii multi ani in Romania. La 23 august 1944 Armata Romana a intors armele impotriva armatei germane. Am luptat, pana tinerii de atunci au eliberat Romania. Foarte multi au murit. Faptul ca am intors armele a scurtat razboiul cu cel putin sae luni, poate chiar si mai mult.

Au murit peste 500.000 de romani. Cativa au fost ingropati in Valea Uzului si li s-au pus cruci la cap. Prin decizia unui judecator roman, urmare a reclamatiei unor cetateni romani de etnie maghiara, s-a comis o blasfemie ingrozitoare. Acelor baieti li s-au luat crucile de la cap. Ungurii sa plece la mama dracului la ei acasa, in Ungaria, ca aici e Romania, e pamant romanesc! Crucile alea sunt puse pe pamant din Romania. Si judecatorul ala sa fie dat afara imediat, e inadmisibila o asemenea blasfemie!

Clocotesc de revolta si voi stati ca prostii, fara sa luati atitudine, fara sa ziceti nimic. Sa va fie rusine! Si mai mancati rahat pe Facebook ca sunteti patrioti si ca va iubiti tara.

Sorin Ovidiu Vîntu: „Maia Sandu ori minte, ori este pusă să mintă, ori este de-a dreptul tâmpită!”

Tema doi, doamna Maia Sandu. Maia Sandu iese pe televizor si anunta ca in Republica Moldova urmeaza o lovitura de stat, pusa la cale de rusi, impreuna cu niste „elemente anarhice”, o asa-zisa opozitie, in frunte cu niste escroci, definiti escroci de doamna Maia Sandu, Plahotnius si Şor, nu-i cunosc.

Vor lua ostatici, militieni reformati si militari in rezerva vor lua parte la aceasta operatiune. Individa aia ne crede tampiti. Ori minte, ori este pusa sa minta, ori este de-a dreptul tampita. Cred ultima varianta.

In Germania, stiti ca s-a anuntat de curand ca a fost oprit un grup care planuia sa dea o lovitura de stat. S-a facut acest anunt dupa ce au fost arestati. Daca intr-adevar a identificat capii acestei nenorociri, de ce dracu nu-i aresteaza? De ce trebuie sa iasa si sa urle pe post, in public, ca urmeaza o lovitura de stat, cand are instrumentele la dispozitie sa inabuse aceasta lovitura din start?

Cutremurele. Nimeni pe suprafata planetei, niciun stat, niciun institut stiintific. nu poate prevedea un cutremur. Doar pamantul insusi stie cand se va cutremura, cand se va scutura. Acolo unde exista seismografe, in centrele de specialitate, cu cateva secunde inainte se vede ca incepe sa se zguduie pamantul. Un termen care nu ajuta populatia cu absolut nimic, nicio alerta, nicio avertizare nu reuseste in timp util.

Cei care ies pe televizor sa faca predictii in privinta cutremurelor nu stiu ce vorbesc, nu exista modele matematice sau fizice care sa stabileasca macar cu o luna, dou, trei sau un an cand va fi un cutremur. Iar cei care ies si vor sa va sperie, iarasi, nu stiu ce vorbesc.

Singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa iti insusesti metode de a te proteja in eventualitatea nenorocita a unui cutremur.”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Citeşte şi: Eugen Tomac, solicitare pentru Klaus Iohannis: CSAT trebuie convocat rapid, după declarațiile Maiei Sandu