Sorin Ovidiu Vîntu, după vizita cancelarului Austriei în Bulgaria: „Ne dă palme peste palme și noi ce facem? Democrația e o mască în spatele căreia se ascunde cea mai cumplită tiranie”

Sorin Ovidiu Vîntu a comentat subiectul vizitei cancelarului Austriei, Karl Nehammer, în Bulgaria, care a mers alături de ministrul austriac de Interne pentru a inspecta frontiera cu Turcia.

24 ian. 2023, 10:13
Sorin Ovidiu Vîntu, după vizita cancelarului Austriei în Bulgaria: „Ne dă palme peste palme și noi ce facem? Democrația e o mască în spatele căreia se ascunde cea mai cumplită tiranie”

Sorin Ovidiu Vîntu a criticat, totodată, lipsa de reacție din partea României în acest context. Afaceristul e de părere că Nehammer e „împins în față de puterile centrale ale Europei, Germania și Franța” și că România ar trebui să ca măsuri naționalizarea Petromului, Erste Bank și Raiffeisen.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a ajuns, luni, pe aeroportul din Plovdiv, împreună cu ministrul de Interne. Vizita e foarte importantă pentru România, având în vedere că Nehammer a intensificat dialogul cu țara vecină în ultima lună.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu, avertizare cruntă pentru români: „Vei muri de foame. Tu, părinţii tăi, bunicii tăi. Ne putrezesc grânele în hambare şi portul Constanţa e blocat, exportăm cerealele Ucrainei”

Bulgarii sunt foarte optimiști că anul acesta e al lor și că vor reuși să intre în spațiul Schengen. În schimb, România nu a primit niciun semnal din partea Austriei că ar avea susținere pentru aderare.

„Ăla de la austrieci, i-am uitat numele. Face vizite în Bulgaria, ne dă palme peste palme și noi ce facem? Cine e băiețașul ăla? Un neica nimeni. E pe cai mari acum pentru că are un cuvânt de spus în privința aderării celor două țări în Schengen, România și Bulgaria. Evident, așa cum ți-am mai spus, o postare, individul e împins în față de puterile centrale ale Europei, Germania și Franța. Germania în principal. Ce avem noi de făcut? Naționalizarea Petromului, Erste Bank și Raiffeisen. Ele trebuie naționalizate. Austriecii se dau mari cu bogățiile mele, ale românului. Noi i-am făcut șmecheri pe ăștia. În concertul european nu fac doi bani pe lângă noi.

Ieșirea din UE e obligatorie și unirea unui singur șef. Prin Revoluție nu poți pentru că trupele care vin să te apere vor trage în tine. O lovitură de stat ar fi sfântă, cine vrea poate să o facă. Dar n-are cine. Votul nu face doi bani. Ai văzut, la Sectorul 1, cu Clotilde Armand, e de doi ani și n-o clintește nimeni, în ciuda evidenței furtului. Votul doi nu face două parale. Decide străinătate, America, ăia vor conduce, nu aleșii, ci cei stabiliți de ăștia. Du-te ca proasta la vot, generație. Eu n-am mai votat de când mi-am dat seama ce se întâmplă. Pierd timp. Tu du-te să socializezi. Până când madam Clotilde Armand nu intră în pușcărie pentru furt de voturi… democrația e o mască în spatele căreia se ascunde cea mai cumplită tiranie. Tiranie exercitată de un grup foarte restrâns de oameni din afară, nu din țară”, a transmis Sorin Ovidiu Vîntu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu șterge pe jos cu Ion Țiriac: „A ajuns la o vârstă când ar trebui să fie mai puțin preocupat de imaginea proprie și când deschide gura să spună ceva util”