Sorin Ovidiu Vîntu: „Iohannis şi-a luat cele mai multe înjurături pentru alianţa PSD-PNL, singurul lucru bun pe care l-a făcut”

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu spune, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că actuala coaliţie de guvernare are şansa să treacă România printr-o perioadă foarte grea ce se anunţă în 2022.

08 dec. 2021, 09:20
Sorin Ovidiu Vîntu: „Iohannis şi-a luat cele mai multe înjurături pentru alianţa PSD-PNL, singurul lucru bun pe care l-a făcut”

Sorin Ovidiu Vîntu laudă iniţiativa Ministerului de Finanţe, condus de Adrian Câciu, de a capitaliza CEC Bank cu 1,4 miliarde de dolari, despre care spune că este una dintre cele mai bune măsuri adoptate în România ultimilor 30 de ani.

„Culmea ironiei este ca Iohannis si-a luat mai multe injuraturi decat in toate mandatele lui pentru ca a facut aceasta alianta PSD-PNL. Singurul lucru bun pe care l-a facut si pentru asta si-a luat cele mai multe injuraturi. De ce? Pentru ca de-a lungul timpului, radicalizarea asta impotriva PSD, produsa de Iohannis si gastile lui, isi produce acum efectele.

Toata lumea il acuza ca a batut palma cu ciuma rosie, cand iin realitate este cel mai destept lucru pe care l-a facut. Lasa calculele lor, ca se gandesc ca il dau jos pe Iohannis inaintea alegerilor care urmeaza, si alte calcule, sa mai ia niste bani. Pe langa asta, intrarea PSD-ului la guvernare este cel mai bun lucru care se putea intampla. Am vazut la Ministerul Sanatatii un Alexandru Rafila, candidatul PSD pentru prezidentialele din 2024, un Rafila extrem de rational. Jos palaria!

Sorin Ovidiu Vîntu: „Nici ministrul Energiei nu mi se pare o catastrofă”

La Ministerul Finantelor, capitalizarea CEC cu 1,4 miliarde de euro este o decizie exceptionala. Una din cele mai bune decizii care s-au luat in România in ultimii 30 de ani. Daca aceasta decizie va fi insotita de capitalizarea datoriilor statului la companiile mici, mijlocii si chiar mari, transformarea acestor participatii in fonduri inchise, specializate in investitii, ar genera niste motoare de dezvoltare extraordinare, ar scoate România din toate rahaturile. Sa speram ca actualul ministru de Finante va face un follow up la decizia extraoordinara de a majora capitalul social al CEC.

Se pare ca aceasta coalitie, in ciuda rezervelor mele initiale, prin cativa oameni – premierul Ciucă, ministrul Sanatatii, ministrul Finantelor si chiar ministrul Energiei, nu mi se pare o catastrofa – dacă vor continua sa ia masuri inteligente, acest guvern cred ca va reusi sa treaca România prin perioada infioratoare ce se anunta in anul care vine.”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Codrin Ştefănescu confirmă că Liviu Dragnea s-a despărţit de Irina Tănase. „A spus-o clar. A făcut o declaraţie fără echivoc”