Sorin Ovidiu Vîntu: „Pentru criza alimentară se puteau găsi soluții din timp, nu din cauza Rusiei a apărut. Totul e o minciună colosală, sunteți niște proști”

Sorin Ovidiu Vîntu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru cum s-a prezentat la conferința de presă de marți seara susținută la Palatul Cotroceni. "Politician desăvârșit, vorbește mult fără să spună nimic", a spus omul de afaceri, adăugând că "succesele pe plan internațional cu care se laudă sunt succesele lui personale, nu ale României".

05 iul. 2022, 22:12
Sorin Ovidiu Vîntu: „Pentru criza alimentară se puteau găsi soluții din timp, nu din cauza Rusiei a apărut. Totul e o minciună colosală, sunteți niște proști”

Sorin Ovidiu Vîntu e de părere că „ne apărăm fără să ne atace nimeni”. Omul de afaceri a explicat de ce crede că rușii nu au în plan să atace România, ci doar țările baltice.

„L-am auzit pe domnul Iohannis într-o conferință de presă. Politician desăvârșit, trebuie să recunosc. Vorbește mult, fără să spună nimic. S-a lăudat cu succesele lui pe plan internațional. România e mai bine apărată ca niciodată. Pe vremuri, înainte de ’45, comuniștii se asundeau care pe unde puteau. Iar cineva a făcut o observație foarte interesantă și amuzantă. Comuniștii se ascundeau fără să îi caute nimeni. Iar la fel se întâmplă și cu politica de securitate românească. Ne apărăm fără să ne atace nimeni. Rușii, dacă mai au o problemă, au cu țările baltice, țările cu ieșire la Marea Baltică. Acolo s-ar putea să fie următoarea lui mișcare. Dacă va mai fi o următoare mișcare. Ucraina și țările baltice. În niciun caz România. Putin nu are nici cea mai mică intenție să atace România. Succesele domnului Iohannis pe plan internațional poate că sunt succesele lui personale, nu ale României. România cheltuie o grămadă de bani, pierde o grămadă de oportunități să-i fie domnului Iohannis bine după ce își termină mandatul de președinte. Schengen, viză pentru americani. Zău? Întrebările jurnaliștilor au fost, de această dată, perfect țintite. Toți cei care au pus întrebări, jos pălăria”, a declarat Vîntu.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu face anunţul care îi înfioară pe români: „Trupe româneşti vor fi obligate să meargă în Ucraina, pentru că ăsta este trendul”

Mai mult, Sorin Ovidiu Vîntu spune că de criza alimentară și de criza apei se știa de mulți ani și a explicat de ce nu s-a luat nicio măsură până acum.

Dincolo de chestia asta, încă de acum doi ani de zile, ți-am spus că va fi o criză alimentară puternică și că urmează criza apei. Nu am acces la alte informații decât la cele din surse deschise. Sunt convins că toate statele europene au un nivel de experitză net superioară și au ajuns demult la aceeași concluzie. De ce nu s-a luat nicio măsură? Simplu. Pentru că Europa nu are leadership, Occidentul nu are leadership, democrațiile nu au leadership. Tot ce ați văzut pe la G7, pe la NATO, sunt practic niște marionete. Marionete puse de diverse cercuri de putere economice.

Deci, generație, lucrurile astea au fost anticipate și se puteau găsi soluțiile și la criza alimentară, care nu din cauza Rusiei a apărut. Problema asta a apărut cu mult înainte de a declanșa Rusia invazia în Ucraina. Generație, numai autocrațiile la ora actuală pot aduce prosperitate poporului lor. Nu sistemele democratice, sunt de rahat. Totul e o minciună colosală. În spate sunt niște băieți care pun banul și cineva dansează cum i se cântă. Iar voi sunteți prostiți, mergeți la vot, votați, voi alegeți… să fim serioși, sunteți doar o masă de manevră. Unii știu lucrul acesta, dar totuși participă la vot. Dar cei mai mulți sunteți niște proști”, a continuat Vîntu.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu dezleagă misterul introducerii orelor de educaţie sanitară în şcoli: „Sunt un prim pas către LGBT”