Sorin Ovidiu Vîntu şi alţi nouă inculpaţi din dosarul Petrom Service, puşi în libertate

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis recursul formulat de avocaţii omului de afaceri. Tot în libertate vor fi cercetaţi şi sindicalistul Liviu Lucu şi alţi opt inculpaţi în dosarul Petrom Service.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 17:03
Sorin Ovidiu Vîntu şi alţi nouă inculpaţi din dosarul Petrom Service, puşi în libertate

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat luni, la Curtea de Apel, că cei vinovaţi de falimentarea Petromservice sunt salariaţii societăţii şi că Parchetul a cerut arestarea sa deoarece ţinta o reprezintă un zăcământ de resurse naturale de la Budureasa.

Vîntu a mai susţinut că nu a luat „nici cinci bani de la Petromservice”, iar dacă instanţa va decide ca el să rămână în arest şi se va întoarce la închisoare, va lua justiţia în mâinile sale.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi alţi afacerişti şi directori ai Petrom Service sunt acuzaţi de delapidare şi spălare de bani. Judecătorii au explicat decizia de arestare a lui Vîntu prin faptul că acesta, odată eliberat, ar fi putut ascunde o parte din dovezi.

Procurorii îl acuză pe afacerist că ar fi organizat o caracatiţă financiară prin care peste 80 de milioane de euro au fost sustraşi din conturile companiei Petrom Service. Tot procurorii susţin că banii erau direcţionaţi către firme din subordinea lui Vîntu, printre care şi Realitatea Media.