Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca vor să fie cercetaţi în libertate

Zi importantă pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta află luni dacă va fi cercetat în libertate. Recursul făcut de avocaţii săi se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Tot luni, magistraţii vor analiza şi recursurile depuse de Liviu Luca şi celelalte opt persoane arestate în dosarul falimentării Petrom Service.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 06:44
Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca vor să fie cercetaţi în libertate

Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus luni dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti. Aici se judecă recursul la mandatul de arestare preventivă. Liviu Luca şi alţi opt arestaţi în dosarul Petrom Service vor să fie şi ei cerectaţi în stare de libertate.

Toţi cei zece afacerişti şi directori ai Petrom Service sunt acuzaţi de delapidare şi spălare de bani. Judecătorii au explicat decizia de arestare a lui Vîntu prin faptul că acesta, odată eliberat, ar fi putut ascunde o parte din dovezi.

Procurorii îl acuză pe afacerist că ar fi organizat o caracatiţă financiară prin care peste 80 de milioane de euro au fost sustraşi din conturile companiei Petrom Service. Tot procurorii susţin că banii erau direcţionaţi către firme din subordinea lui Vîntu, printre care şi Realitatea Media.