Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Ovidiu Ţurcan, reţinuţi în dosarul Petrom Service

Publicat: Luni, 07 Noiembrie 2011 14:43 // Actualizat: Marţi, 08 Noiembrie 2011 11:40 // Sursa: RTV.net

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi sindicalistul Liviu Luca au fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni, de procurorii care vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidarea Petrom Service SA şi spălare de bani, prejudiciul adus companiei fiind de peste 83 de milioane de euro. UPDATE În acelaşi dosar a fost reţinut şi omul de afaceri Ovidiu Ţurcan.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore a inculpaţilor Vîntu Sorin Ovidiu şi Luca Liviu, în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna PETROM SERVICE S.A.) şi spălare a banilor.

În prezent, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu se află în arestul Poliţiei Capitalei. Luca şi Vîntu vor fi duşi marţi la Tribunalul Bucureşti, unde un magistrat va decide dacă cei doi vor fi arestaţi preventiv sau vor fi cercetaţi în libertate în acest dosar.

Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

De asemenea, probatoriul administrat până în prezent, a relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau al unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

În această cauză, cercetările sunt în derulare şi în prezent procurorii procedează la audieri de persoane.

Sorin Ovidiu Vîntu este judecat în două dosare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi, respectiv, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 15:14
Răspunde | Votează email 0 email
galu
Dobitocul de Cartianu mai are putin si plange,simte ca-i fug bani de sub picioare o data cu retinerea lui Luca-Vantu.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H