Sorin Ovidiu Vîntu trimis în judecată într-un nou proces. A influenţat numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei

Publicat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 17:16 // Actualizat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Conform procurorilor DNA, "în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis şi remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării".

"Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", precizează DNA.

La data de 18 octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

Dosarul a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Vântu se află în detenţie. Dosarul său a va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H