Sorin Ovidiu Vîntu vrea autonomie crescută pentru Harghita şi Covasna: „Să-şi administreze singuri treaba, să nu mai dea vina pe Bucureşti pentru nerealizările UDMR”

Omul de afaceri, devenit influencer, Sorin Ovidiu Vîntu este de părere că România ar trebui reorganizată teritorial, iar cele 41 de judeţe ar trebui desfiinţate, astfel încât să fie create zone administrate de microguverne.

09 iun. 2022, 15:08
Sorin Ovidiu Vîntu vrea autonomie crescută pentru Harghita şi Covasna: „Să-şi administreze singuri treaba, să nu mai dea vina pe Bucureşti pentru nerealizările UDMR”

În acest context, Sorin Ovidiu Vîntu a lansat şi o idee controversată, anume aceea ca judeţele Harghita şi Covasna, cu o populaţie crescută de etnici maghiari, ar trebui să formeze o astfel de regiune şi să li se permită să se administraze singure.

„Trebuie să desființăm cele 41 de județe cu tot felul de primării și facem micro guverne locale. Harghita și Covasna poate fi o regiune, liniștit. Să își administreze singuri treaba, să nu mai dea vina pe București pentru nerealizările UDMR. E benefic, nu mai avem teama că vin rușii și ne iau Transilvania.

În postările anterioare am spus că trebuie dați afară din sistemul bugetar circa un milion de oameni. Nu mă refer aici din serviciile extrem de importante, mă refer în special la sistemul sanitar.

Citeşte şi: Criza din energie îi aduce acasă pe românii din diaspora. Adrian a lucrat în Germania şi Anglia, dar s-a întors să fie miner în România, chiar dacă salariul este mai mic

Mă refer la securiști, din serviciile de informații, unde majoritatea  se ocupă de alte prostii, decât de apărarea acestei țări. Mă refer la funcționari din primării, din agenții. Domnul ministru de Finanțe iese și spune că acești oameni produc 30% din fondul de pensii. E o explicație puerilă. Oamenii ăștia pot fi absorbiți în economia reală și plătesc acolo taxe.

În actuala criză, în care nu ați văzut decât un dinte din cei 32 care se îndreaptă spre voi, se majorează pensiile și salariile, adică apar și mai mulți bani pe piață, o presiune și mai mare pe inflație. Majorările care vor avea loc nu vor face altceva decât să împuțineze și mai mult puterea economică a fiecăruia din voi. E o greșeală economică de abecedar.

Trebuiesc dați afară un milion de bugetari, altfel nici copiii tăi nu vor putea plăti datoria pe care o facem acum plătind leafa pentru un milion de paraziți.”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Lucian Bode a convocat o şedinţă de urgenţă la MAI, în urma cazului de supradoză de la SAGA: „Teoria că MAI nu a fost prezent activ este falsă”