Sorin Pantera Tănăsie a debutat în MMA: „În cuşcă este altfel”

Pugilistul craiovean a debutat cu o victorie în luptele de MMA (în cuşcă). Tănasie crede că acest stil de luptă este mult mai dur decât boxul şi a explicat că, atunci când adversarul său era la podea, îi părea rău să-l mai atace.

03 feb. 2014, 09:46
Sorin Pantera Tănăsie a debutat în MMA: „În cuşcă este altfel”

Craioveanul Sorin „Pantera” Tănasie, campion mondial la box (juniori) şi campion european la profesionişti, se descurcă bine şi la MMA (arte marţiale mixte), scrie gds.ro. Pugilistul, în vârstă de 33 de ani, a câştigat vineri primul său meci de MMA în cuşcă, în cadrul galei RXF, găzduită de Sala Polivalentă. Susţinut de o galerie numeroasă, Sorin a avut nevoie de mai puţin de o repriză pentru a se impune, prin KO, în meciul cu fostul său adversar din box, bucureşteanul Cristian Nicolae.

După primul contact cu MMA-ul, Tănasie a spus, că i se pare un sport mult mai dur decât boxul şi a mărturisit că, la un moment-dat, i-a părut rău de adversarul său. „Am spus că sunt deschis la provocări. Este un stil interesant de luptă, dar totodată mult mai dur decât boxul. Mi-am dorit să am un adversar care a făcut, ca şi mine, box, pentru a avea parte de luptă din picioare. La un moment dat, adversarul avea genunchiul jos şi eu, obişnuit din box, m-am retras în alt colţ şi aşteptam să fie numărat. În acel moment, cei din staff strigau să mă duc peste el. Nu a fost primul upercut pe care l-am dat la ficat, dar mi-a fost puţin milă de Cristian. Parcă nici nu-mi venea să mă duc. Am fost adversari la box amatori şi la profesionişti, dar la MMA în cuşcă este altfel, iar eu nu eram obişnuit”, a povestit Sorin Tănasie.