Sorin Roşca Stănescu, eliberat condiţionat. A executat aproape nouă luni din pedeapsă

Tribunalul Ilfov a decis, joi, eliberarea condiţionată a lui Sorin Roşca Stănescu, după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul "Rompetrol". Decizia este definitivă.

RomaniaTV.net
25 iun. 2015, 13:01
Sorin Roşca Stănescu, eliberat condiţionat. A executat aproape nouă luni din pedeapsă

Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat în octombrie anul trecut la 2 ani si 4 luni de închisoare în dosarul „Rompetrol” pentru săvârșirea infracțiunilor de utilizare de informații privilegiate și constituire a unui grup infracțional organizat.

În același dosar, fostul ministru Sorin Pantiș a fost condamnat la doi ani și opt luni închisoare, în timp ce procesul penal a fost închis pe numele lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea a șapte infracțiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârșirea de infracțiuni, manipularea pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, dezvăluire de informații privilegiate, spălare de bani și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat.

Patriciu era acuzat că, în calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, a organizat și coordonat operațiunile de tranzacționare a acțiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparținând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influențării și menținerii unui nivel artificial al prețului de deschidere și tranzacționare.