Sorina Pintea: Controalele în maternităţi au început. Se verifică dacă protocoalele de dezinfecţie sunt conforme

Publicat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 13:08 // Actualizat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 13:08 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că au început controalele la maternităţi, unde se verifică, printre altele, dacă procedurile şi protocoalele de dezinfecţie sunt conforme.

"Cred că au început de ieri (controalele în maternităţi - n.r.). Ordinul a ajuns la Direcţiile de Sănătate Publică, depinde acum de fiecare DSP cum se organizează, dar controlul a început", a declarat Pintea, cu ocazia lansării unei campanii de vaccinare.

Ea a explicat că inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene merg în fiecare maternitate din fiecare judeţ, din sectorul public sau privat, şi evaluează o grilă de indicatori pe care a stabilit-o inspecţia Ministerului Sănătăţii.

"Sunt nişte indicatori pe care specialiştii i-au stabilit după care se evaluează ceea ce se întâmplă într-o maternitate. De asemenea, se verifică dacă s-au făcut auto-controale, dacă procedurile şi protocoalele de dezinfecţie sunt conforme, dacă în momentul în care s-a constatat că există infecţii asociate actului medical s-au luat măsurile corespunzătoare, dacă se utilizează produsele de unică folosinţă. De asemenea, se verifică foile de observaţie, astfel încât să se poată depista posibilele infecţii asociate actului medical nedeclarate", a spus Pintea.

Ministerul Sănătăţii a demarat controalele după ce 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost infectaţi cu stafilococ auriu, iar mai mulţi angajaţi ai unităţii medicale au fost depistaţi ca purtători sănătoşi ai stafilococului auriu.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
controale maternitati nosocomiale Sorina Pintea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H