Sorina Pintea, despre cazul Săpoca: Pacientul care a produs tragedia era cooperant, luni urma să fie externat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică seara, la Spitalul din Săpoca, că "pacientul care a produs tragedia nu dădea semne că ar fi ceva neobişnuit, acesta a fost vizitat vineri de fratele său, era liniştit, cooperant, iar luni urma să fie externat".

18 aug. 2019, 18:56
Sorina Pintea, despre cazul Săpoca: Pacientul care a produs tragedia era cooperant, luni urma să fie externat

Din ceea ce am văzut în foile de observaţie şi din notele explicative date de medici, a rezultat faptul că pacientul la internare prezenta uşor tremur. Deci, pacientul a venit de la Unitatea de Primiri Urgenţe, el acolo fiind adus cu o ambulanţă. În momentul în care s-a deplasat de la Camera de Gardă, de unde fusese consultat, spre garderobă, a făcut o criză convulsivă, lucru care a determinat-o pe doctoriţa care era de gardă să-l interneze într-un salon cu supraveghere, unde a stat aproximativ 14 – 15 ore. Asta joi noaptea, când a venit.

A prezentat un episod convulsiv, episod care s-a produs în momentul în care el a părăsit Camera de Gardă, mergând spre garderobă să se schimbe. A fost internat pe acea secţie cu supraveghere. 14-15 ore nu au fost probleme. Pacientul era liniştit, cooperant, cel puţin aşa reiese din ceea ce scriu medicii„, a spus ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi Mama femeii de 38 de ani omorâte la Săpoca acuză: Doctoriţa a primit şpagă şi a mutat-o pe fiica mea ca pe un câine, în salon

Potrivit acesteia, ulterior a venit un alt pacient care avea nevoie de internare şi două paciente au avut o altercaţie şi s-a constatat că trebuie să fie separate. „Încă nici eu nu am descifrat exact cine cu cine şi ce s-a întâmplat. S-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt neconsemnat în foaia de observaţie şi acest lucru„, a menţionat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că „vineri a fost vizitat de fratele lui, care spune că s-a comportat normal, care spune că au discutat chiar despre externare pentru ziua de luni. Totul a fost bine. Seara i s-a administrat tratamentul, dar, repet, eu am văzut doar vitaminele administrate. Altceva nu am văzut, nu e consemnat în foaia de observaţie, iar la 1.45, în salon cu el, în pat cu el este adus un alt pacient, după care s-a produs nenorocirea„.