Sorina Pintea, despre "pacientul acoperit": Este parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice

Publicat: Marţi, 16 Iulie 2019 14:47 // Actualizat: Marţi, 16 Iulie 2019 14:47 // Sursa: romaniatv.net

Pacienţi "sub acoperire" vor intra în spitale pentru a-i demasca pe medicii sau asistentele care cer şpagă. Ministrulul Sănătăţii a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că tot mai multi pacienti i se adresează chiar ei pentru a se plânge de fapul ca încă sunt angajaţi în sistemul de sănătate de stat care cer mită. Monica Pop ia apărarea medicilor și spune că inițiativa nu este cea mai bună. "Eu sper să nu se întâmple pentru că medicii nu sunt infractori".

Ideea trimiterii unui "pacient acoperit'' în spitale este de fapt o parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice până în 2020, a precizat, marţi, ministrul Sorina Pintea.

"Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 - povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici", a declarat Sorina Pintea într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ea a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultaţiile obligatorii pentru şcoala de şoferi şi căreia i s-a cerut tariful legal, plus o sumă "pentru celeritate" de către un personal auxiliar.

Trimiterea ''pacienţilor sub acoperire'' în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.

"În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (...) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm", a menţionat ministrul Sănătăţii, care a precizat că se referă doar la cei care condiţionează actul medical. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Sănătăţii pacienti sub acoperire Sorina Pintea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H