Sorina Pintea, detalii despre boala gravă de care suferă. „Nu puteam să mă îmbrac singură”

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a făcut dezvăluri la România TV despre boala autoimună care a fost identificată după ce i-au apărut "nişte pete pe faţă". Ea a mărturisit că a ales că urmeze tratamentul cu imunoglobuline la Spitalul Judeţean din Baia Mare pentru că spune că are încredere în medicii români.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 08:39
Sorina Pintea, detalii despre boala gravă de care suferă. „Nu puteam să mă îmbrac singură”

Sorina Pintea a precizat că a fost diagnosticată în luna noiembrie 2019 cu o boală autoimună. 

„Eram încă ministru al Sănătăţii când în luna iulie mi-au apărut nişte pete pe faţă. Vă imaginaţi că am fost la medic, la dermatolog. Nu la unul, ci la trei dermatologi până în luna septembrie pentru că fiecare tratament era altceva şi nu se întâmpla nimic. În luna octombrie, am simţit dureri în mâini. Nu puteam să mă îmbrac singură. Îmi era foarte greu, îmi era greu să mă mişc, dar am pus-o pe seama oboselii”, a declarat Sorina Pintea, la România TV.

Fostul ministru al Sănătăţii a precizat că a ales să consulte un reumatolog şi a explicat că este foarte important ca boala autoimună de care suferă să fie diagnosticată în primele şase luni.

„Ea afectează muşchii, afectează plămânul, inima. Practic, este foarte important momentul diagnosticului. Inclusiv eu am fost depistată după patru luni. Am ales să vorbesc pentru că este foarte important momentul diagnosticului în boala mea”, a menţionat ea.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a scris şi pe pagina sa de Facebook despre ce a trăit după a fost diagnosticată cu această boală.

„Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”.

Sorina Pintea a fost ministrul Sănătăţii în Guvernul Dăncilă. După căderea Guvernului Dăncilă, Pintea s-a întors manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, funcţie pe care a ocupat-o şi înainte de a fi ministrul Sănătăţii. Mandatul său de un an și 8 luni la conducerea ministerului a luat sfârșit odată cu adoptarea moțiunii de cenzură de către Parlament.