Sorina Pintea, dusă cu ambulanţa la spital în ziua în care a cerut să fie eliberată din arest

Sorina Pintea a fost transportată cu ambulanţa de la Arestul Central la Spitalul Universitar din Bucureşti, anunţă România TV. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 10:13
Sorina Pintea, dusă cu ambulanţa la spital în ziua în care a cerut să fie eliberată din arest

Sorina Pintea a fost dusă, vineri, la prânz la Spitalul Universitar din Bucureşti, anunţă România TV. Potrivit sursei citate, medicii îi vor face RMN şi CT fostului ministru al Sănătăţii întrucât starea de sănătate s-a agravat în arest. 

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Curtea de Apel Bucureşti a luat în dezbatere, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Sorina Pintea a fost adusă la Curtea de Apel după ora 9. Fostul ministru nu purta cătuşe şi avea la mână o branulă. 

Cişteşte şi: Sorina Pintea, cu branula la mână şi fără cătuşe la Curtea de Apel Bucureşti

După două ore, instanţa a rămas în pronunţare.

Între timp, Sorina Pintea a fost preluată cu ambulanţa pentru a fi dusă la Spitalul Universitar din Bucureşti, anunţă România TV.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, a fost arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Sorina Pintea a refuzat transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne 

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”. 

Citeşte şi Rareş Bogdan o critică pe Sorina Pintea: „Faptul că o ţară a ajuns să facă jelanie naţională arată cât de bolnavă este România”


loading...