Sorina Pintea, mesaj transmis de după gratii: „Umilirea şi tortura umană trebuie să dispară! Ajunge! Adevărul va învinge!”

Echipa fostului ministrul al Sănătăţii, Sorina Pintea, a postat, miercuri seară, un mesaj pe Facebook în care cere justiţiei să facă dreptate în cazul fostului politician,  considerând că este inuman ca un om care suferă de o boală gravă să fie lăsat fără asistenţă medicală specializată. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 18:48

„Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă”, a transmis echipa Sorinei Pintea pe Facebook.

Citeşte şi: PROTEST după ce Pintea a fost plimbată în cătuşe: „Se cere stoparea abuzurilor şi a torturii la care este supusă”

În mesajul postat echipa fostului ministrul al Sănătăţii menţionează faptul că nimeni nu a stabilit că aceasta este vinovată, iar adevărul va învinge. 

„Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor! Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge” , se arată în mesaj.

Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.

Marţi seară, Sorina Pintea a fost suspendată din PSD. Întrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Recent, Sorina Pintea a anunţat că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.