Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, anunţă că se modifică serviciile medicale de bază. Ce se schimbă

Publicat: Miercuri, 08 Mai 2019 16:05 // Actualizat: Miercuri, 08 Mai 2019 16:05 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că urmează o serie de schimbări în domeniul sanitar. 

Ministrul Pintea a declarat că are în plan să modifice pachetul de bază şi pachetul minim de servicii medicale din sistemul de sănătate. Pachetul de bază cuprinde toate serviciile medicale de care beneficiază toţi românii asiguraţi, iar pachetul minim este cel de care beneficiază anumite categorii de persoane, fie că sunt asigurate sau nu.

"Vom discuta despre modificările pachetului de servicii de bază, dar nu în sensul micşorării lui, ci există posibilitatea unor servicii noi. În funcţie de numărul de pacienţi care se adresează anumitor patologii, de exemplu creşterea numărului zilelor de recuperare pentru anumite patologii, pentru recuperarea neurologică sau pentru recuperarea celor arşi", a spus ministrul Sănătăţii.

"Suntem un sistem de asigurări sociale pe sănătate. Este normal că fondurile să fie limitate în anumite perioade ale lunii, dar funcţionează instituţia programării. Ai acces în limita fondurilor pe care funizarea de servicii medicale le primeşte de la CAS, pe baza anumitor criterii. Depinde de nivelul de dotare a fiecărui laborator", a adăugat oficialul.

Cât priveşte investigaţiile RMN care, în România, durează circa trei luni, ministrul a spus: "Suntem 5 milioane care contribuim pentru 17 milioane. Investigaţiile de înaltă performanţă se pot face şi în urgenţă. Accesul din acest punct de vedere este în regulă. Trebuie corectată transparenţa în programare. Ar fi simplu pentru cel care face programarea să fie sigur că luna următoare, sau peste două săptămâni, va beneficia de investigaţie. Ministerul Sănătăţii a impus nişte legi şi acum verifică dacă se aplică."

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pachet de baza servicii medicale servicii medicale de baza Sorina Pintea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H