Sorina Pintea: Nu se pune problema ca rezidenţii să îşi plătească studiile dacă vor să plece din ţară

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, susţine că în acest moment nu se pune problema ca medicii rezidenţi să fie puşi să plătească studiile dacă vor să plece din ţară după ce termină rezidenţiatul.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 17:07
Sorina Pintea: Nu se pune problema ca rezidenţii să îşi plătească studiile dacă vor să plece din ţară

„Nu am spus niciodată chestiunea asta cu plătitul studiilor. Am spus că trebuie să găsim soluţii să ţinem medicii în ţară, pentru că statul român investeşte mult într-un medic şi pregătire profesională şi financiar. Avem nevoie să ne respectăm rezidenţii. În acest moment nu se pune problema”, a declarat, miercuri, Sorina Pintea, la Realitatea TV, întrebată dacă rezidenţii vor fi puşi să plătească studiile în cazul în care vor să plece din ţară după ce termină rezidenţiatul.

Ministrul a spus că rezidenţii trebuie respectaţi.

„Eu am spus întotdeauna că noi trebuie să avem grijă de rezidenţii noştri, dar pornind de la pregătirea profesională. Trebuie să îi pregătim aşa cum trebuie. Am făcut la un moment dat o declaraţie că nu sunt bine pregătiţi şi am fost înţeleasă greşit. Eu, de fapt, vreau să spun că trebuie să ne respectăm rezidenţii, dar respectul vine din felul în care îi pregătim, să le asigurăm posibilitatea să înveţe”, a explicat Pintea.

Citeşte şi: Discriminare la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii rezidenţi, puşi să-şi plătească mesele în timpul gărzilor, mecicii primari, nu