Sorina Pintea este monitorizată din oră în oră în Arestul Capitalei

Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, luni, şi a fost transportată de urgenţă la spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că i s-a agravat starea de sănătate în arest. Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

02 mart. 2020, 07:55
Sorina Pintea este monitorizată din oră în oră în Arestul Capitalei

UPDATE: În arest, Sorina Pintea este atent monitorizată, atât de agenții de poliție, cât și de o colegă de celulă. După ce Pintea s-a plâns că nu se simte bine s-au activat procedurile pentru deținuții care și-ar putea face rău și s-a decis supravegherea CONTINUĂ a fostului ministru, potrivit România TV.

UPDATE: Sorina Pintea a fost externată şi s-a întors în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Fostul ministru al Sănătăţii a stat internata doar cateva ore

UPDATE. Potrivit România TV a fost dusă la spitalul public Sfânta Maria cu cătuşe. 

UPDATE: „Medicul din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă”, a anunţat luni Poliţia Capitalei.

Sorina Pintea a acuzat parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului. Din cauza acestor simptome, a fost solicitată o ambulanţă duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Fostul ministru suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie.

Dermatomiozita: simptome

Cele mai frecvente simptome ale dermatomiozitei sunt modificările la nivelul pielii, care constau în iritaţii localizate în jurul pleopelor, coatelor, genunchilor, pieptului sau spatelui, însoţite de mâncărime. De asemenea, boala se manifestă prin slăbiciune musculară care se agravează în timp şi care debutează la nivelul gâtului sau braţelor, extinzându-se treptat la nivelul picioarelor.

Reamintim că Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, inculpată pentru luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract.

Citeşte şi DNA: Sorina Pintea a EXCLAMAT „Super tare!” după ce a aflat că va primi mita de 120.000 de lei