DNA: Sorina Pintea a EXCLAMAT „Super tare!” după ce a aflat că va primi mita de 120.000 de lei

Referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea Sorinei Pintea pentru două fapte de luare de mită conţine detalii despre cum a fost negociată mita pe care fostul ministru al Sănătăţii este acuzat că a cerut-o pentru acordarea unui contract. Anchetatorii susţin că Sorina Pintea a cerut majorarea şpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar, în momentul în care i s-a spus că va primi a doua tranşă a contractului, ea a exclamat "super tare!"

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 19:50
DNA: Sorina Pintea a EXCLAMAT „Super tare!” după ce a aflat că va primi mita de 120.000 de lei

Potrivit DNA, pentru modernizarea unei săli de operație de la Spitalul Județean Baia Mare, Sorina Pintea a primit în decembrie 2019 suma 10.000 de euro ca o primă tranșă. Ulterior, ea a cerut ca valoarea totală a mitei să reprezinte 10% din valoarea contractului. Astfel, a fost făcută o nouă plată, în valoare de 120.000 de lei, potrivit G4media.

”Astfel, din comunicarea purtată (…..) în biroul SORINEI PINTEA de aceasta și de suspectul (…..), rezultă fără dubiu, faptul că SORINA PINTEA cunoștea foarte bine, (…..) nu doar că în punga neagră cu inscripția “(…..)” primită de la (…..) se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare SORINA PINTEA spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a și fost adus la cunoștință de intermediarul (…..) lui (…..) cu ocazia întalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (…..), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, și anume de la SORINA PINTEA. Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (…..) îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând “da”.”, se arată în varianta anonimizată a referatului DNA.

”(…..) arată că este trimis de SORINA PINTEA managerul SPITALULUI JUDETEAN DE URGENȚĂ din BAIA MARE și în esență că are o influență reală asupra acesteia, ce s-ar manifesta inclusiv prin posibilitatea prin care ei, ca reprezentanti de societăți comerciale, să întocmească caietele de sarcini și să stabilească prețurile aferente unui număr de 3 proceduri de atribuire ce ar urma să se organizeze în viitor de SPITALULUI JUDETEAN DE URGENȚĂ din BAIA MARE, cu condiția de a se remite un procent de 10% din valoarea contractului. În finalul discutiei, după calcularea procentului de 10% din valoarea contractului și scăderea sumei de 10.000 de euro deja date de suspectul (…..) inculpatei PINTEA SORINA la sfarsitul anului trecut, se stabilește că suma care “trebuie” remisă către (…..) de (…..) să fie, prin rotunjire, în cuantum de 120.000 de lei, iar remiterea să aibă loc, a doua zi, în speță, în 27.02.2020”, mai precizează sursa citată.

Citeşte şi: Sorina Pintea a fost ARESTATĂ preventiv pentru 30 de zile

Sâmbătă dimineaţă, DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a fostului ministru al Sănătății. Apoi, Sorina Pintea a fost dusă în fața instanței, unde procurorii au cerut arestarea sa preventivă într-un dosar deschis pentru luare de mită.

Sorina Pintea, acuzată de luare de mită

Procurorii susțin că suma de 120.000 lei pe care Sorina Pintea ar fi primit-o în flagrant vineri, printr-un intermediar, reprezenta a doua tranșă din suma totală. Fostul ministru al Sănătății din Cabinetul Dăncilă ar mai fi încasat anterior suma de 10.000 euro.

Citeşte şi: Declaraţii BOMBĂ făcute de fiul Sorinei Pintea. Îl acuză pe senatorul PSD Liviu Pop că ar fi implicat în dosarul de mită VIDEO

DNA arăta în comunicatul dat publicității sâmbătă dimineață faptul că banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Citeşte şi: Liviu Pop, după arestarea Sorinei Pintea pentru luare de mită. „Niciodată nu am avut discuţii despre şpăgi”


loading...
Partenerii noștri