Sorinel Copilul de Aur, condamnat la închisoare în ajunul sărbătorilor. Ce infracţiune a comis celebrul manelist

Alecu Cristian Sorin, cunoscut sub numele de Sorinel Copilul de Aur, în vârstă de 33 de ani, primește o veste dureroasă în pragul sărbătorilor de iarnă. Artistul a fost condamnat la închisoare pentru o infracțiune comisă la începutul anului 2023, când a fost prins conducând sub influența substanțelor interzise.

20 dec. 2023, 17:42
Sorinel Copilul de Aur, condamnat la închisoare în ajunul sărbătorilor. Ce infracţiune a comis celebrul manelist
Sorinel Copilul de Aur, condamnat la închisoare în ajunul sărbătorilor. Ce infracţiune a comis celebrul manelist

Sorinel Copilul de Aur, condamnat la închisoare în ajunul sărbătorilor. În urma incidentului din 2023, când a fost oprit de autorități în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise, Sorinel Copilul de Aur a fost supus unor procese legale care au culminat cu sentința pronunțată pe 20 decembrie 2023. MAnelistul a fost condamnat la un an de închisoare pentru conducerea sub influența substanțelor interzise și la încă 6 luni pentru deținerea de droguri de mare risc în scop personal. Cu toate acestea, executarea pedepsei a fost suspendată de către magistrați, cu condiția supravegherii artistului timp de 2 ani, respectând anumite măsuri stabilite de instanță.

Citeşte şi: Ana Morodan, condamnată la un an şi trei luni de închisoare. „Contesa digitală” a produs un accident auto, având permisul suspendat şi fiind sub influenţa alcoolului şi a drogurilor

Soluția pe scurt: În baza art. 336 al. 2 C. Pen., cu aplic. art. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 4 al. 1 și 2 din Legea 143/2000, cu aplic. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc.

În temeiul art. 38 al. 1 C. Pen. şi art. 39 al. 1 lit. b C. Pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care va adaugă un spor de 2 luni (o treime din cealaltă pedeapsă), pedeapsa rezultantă fiind de 1 an și 2 luni de închisoare.

În temeiul art. 91 al. 1 C. Pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

În temeiul art. 93 al. 1 C. Pen. obligă inculpatul să respecte pe durata termenului de supraveghere următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații, documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 94 al. 1 C. Pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 al. 1 lit. c-e C. Pen. se comunică Serviciului de Probațiune Bucureşti.

În temeiul art. 93 al. 2 lit. b C. Pen. impune inculpatului obligaţia să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. Artistul trebuie să achite 2.500 de lei pentru cheltuielile judiciare către stat. 2.000 de lei sunt pentru cheltuielile pentru urmărirea penală. Cântărețul va presta muncă în folosul comunității (60 de zile). Decizia poate fi atacată în maxim 10 zile de la pronunțare. Această decizie poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu, condamnat la închisoare cu executare. Fostul internaţional va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova

Sorinel Copilul de Aur se confruntă acum cu consecințele juridice ale acțiunilor sale din începutul anului 2023 și trebuie să respecte condițiile impuse de instanță pentru a evita executarea efectivă a pedepsei.