Soros: Merkel e vinovată pentru criza euro!

Miliardarul George Soros dă vina pe cancelarul german Angela Merket în privinţa felului în care Europa a administrat criza financiară, potrivit Business Insider. El a afirmat, pentru Financila Times, că țările din zona euro se află într-o situație critică din cauză că Merkel a preferat să-și salveze propriile instituții germane decât să ajute economiile sa iasă din colaps

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 10:30
Soros: Merkel e vinovată pentru criza euro!

Soros descrie situația în câteva propoziții pe cât de scurte, pe-atât de directe și dure. Soros o acuză pe Merkel că a cerut țărilor europene să-şi salveze propriile instituţii, mai degrabă decât să creeze o nouă entitate UE care să rezolve situația.

„Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a insistat că nu este nevoie de nicio garanţie comună a UE, și că fiecare ţară ar trebui să aibă grijă de propriile instituţii. Aceasta a fost cauza principală a crizei monedei euro de azi. Criza financiară a forţat statele suverane să împrumute pentru cele care au ajuns aproape de colaps, iar, în Europa, fiecare stat trebuia să facă acest lucru pe cont propriu, punând sub semnul întrebării siguranța obligaţiunilor europene”, a declarat Soros.

Citeşte mai mult pe MONEY.RO