Şort sau fustă pentru femeile boxer?

Oficialii Asociaţiei Internaţioanle de Box Amator plănuiesc o întîlnire, în preambulul Olimpidei de anul viitor, de la Londra, pentru a stabili standardele echipamentului sportiv pe care vor trebui să-l adopte femeile care vor participa la Olimpiadă în ringul de box. Principala întrebare: Să poarte şort sau fustă, tinerele sportive? 

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 13:48
Şort sau fustă pentru femeile boxer?

AIBA (Asociaţia Internaţioanlă de Box Amator) nu a reuşit până acum să adopte o poziţie clară în chestiunea ridicată de media internaţională privind echipamentul pugilistelor şi care analizează sugestiile AIBA ca femeile să fi obligate să poarte fuste atunci când urcă în ring, notează revista britanică Marie Claire.

Oficialii AIBA s-au rezumat la a spune că, deocamdată, analizează opiniile întregii familii mondiale a boxului pentru a contoriza opiniile tuturor în această chestiune.

Boxul feminin îşi va face intrarea în lumea sportului olimpic odată cu Jocurile de la Londra după ce a primit recunoaştere oficială în Comitetul Olimpic Internaţional în 2009.

AIBA a sugerat anul trecut, prin diverse canale media, că echipamentul pugilistelor ar putea conţine şi o fustă, pentru o diferenţiere uşor vizibilă faţă de bărbaţi.

Katie Taylor, triplă campioană a Irlandei la box, a anunţăt însă public că nu va urca în ring îmbrăcată în fustă: „Eu nu pun fustă pe mine nici când ies seara în oraş, nu văd de ce aş purta-o când boxez.” În replică pugilista Kiwi Daniella Smith a boxat în această vară, la Johannesburg, într-un echipament cu fustă atunci când s-a luptat pentru centura feminină IBF la categoria semimijlocie.

Problema care rămâne, în continuare, una de nuanţă, respectiv oferirea unei opţiuni de echipament pentru pugiliste s-au impunerea obligativităţii de a adopta „uniforme feminine”.