Șoșoacă, furioasă pe turiștii care sperie urșii în loc să-i hrănească: „Și animalele au drepturi! De ce nu sunt ținute în siguranță ca pe vremea lui Ceaușescu?” VIDEO

Șoșoacă este furioasă pe turiștii de pe Transfăgărășan, despre care spune că în loc să hrănească urșii îi sperie.

29 aug. 2021, 18:27
Șoșoacă, furioasă pe turiștii care sperie urșii în loc să-i hrănească: „Și animalele au drepturi! De ce nu sunt ținute în siguranță ca pe vremea lui Ceaușescu?” VIDEO

Șoșoacă

este teribil de furioasă pe turiștii de pe Transfăgărășan care mai degrabă sperie urșii în loc să-i hrănească. Senatoarea susține că problema de bază în gestionarea populației de urși, care vine în zona așezărilor umane, este că aceștia nu sunt hrăniți de autoritățile silvice.

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe pagina sa de Facebook o filmare pe Transfăgărășan, acolo unde a întâlnit o ursoaică cu mai mulți pui.

„Problema este că nu-i hrănește absolut nimeni. Ursoaica își apără puii. Nu vă dați jos din mașină. Sunt periculoși chiar dacă sunt mici. Problema este că ar trebui hrăniți. S-a găsit aici un urs mort de foame, iar un alt pui cu capul crăpat de un topor”, a susținut aceasta, în clipul postat pe rețelele de socializare.

Senatorea afirmă că urșii erau hrăniți înainte de ocoalele silvice din țară, iar acum sunt lăsați să flămânzeasca în scopul de a fi împușcați.

Șoșoacă: „Ce căutați să nu aveți grijă de acești urși”

În momentul în care doi localnici sosesc să alunge urșii cu petarde, senatoarea le reproșează că în loc să-i hrănească îi sperie.

„Ce căutați să nu aveți grijă de acești urși. Unde este ca pe vremea lui Ceaușeșcu, când se dădea mâncare?”, le reproșează aceasta.

„Pe vremea lui Ceaușeșcu se împușcau urșii doamnă”, îi spun aceștia.

„Și animalele au drepturi, vreau să știu de ce nu sunt ținute în siguranță ca pe vremea lui Ceaușescu?”, le spune Șoșoacă după ce aceștia se plâng de urșii care vin în sate.