Soţia bărbatului care a murit la Slatina, declarat vindecat de Covid: „Îi crescuseră unghiile, părul, era plin de bube”

Valentin Băeat, un bărbat de 51 ani din Slatina, diagnosticat cu COVID-19, care a murit în spital după ce de două ori a fost declarat negativ la SARS-CoV-2, ajunsese într-o stare greu de descris în cele 33 zile de spitalizare, potrivit spuselor soţiei, care acum caută răspunsuri.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 17:43
Soţia bărbatului care a murit la Slatina, declarat vindecat de Covid: „Îi crescuseră unghiile, părul, era plin de bube”

Când femeia s-a dus la morgă, să ducă ultimele haine şi câteva obiecte soţului ei, a avut parte de un şoc. Din cauza suferinţei şi a spitalizării mai bine de o lună, bărbatul era de nerecunoscut.

Dac-aţi şti cum arăta… Unghiile îi crescuseră, părul la fel, bube în jurul gurii. Pe cea de la morgă am rugat-o atunci să-i dea mustaţa jos, pentru că el nu avea mustaţă, şi puţin, aşa, să-l tundă. Ea a zis în felul următor – «asta trebuia să facă ăştia în spital, cât a stat!» Până la urmă, i-a luat puţin din păr şi i l-a dat, aşa, pe spate. (…) Mă gândesc că nici nu se apropiau de el, poate le şi era cumva…, nu mai ştiu ce să zic, însă nu aşa te comporţi cu un bolnav.

Aş vrea tare mult, cel mai mult, să aflu ce s-a întâmplat, de fapt, în acea duminică, în acele ore. Ce a trăit, ce a mai spus, dacă a mai spus! Nu cred că era de trimis pe secţie, spune femeia, potrivit Adevărul.ro.

Reprezentantul spitalului, despre cauza morţii

Cauza morţii este un şoc septic, o bronhopneumonie bilaterală, post-infecţie cu COVID. El are un istoric care a debutat aici cu două teste negative, după aceea a fost mutat la Scorniceşti (n.r. – conform unui protocol instituit în spitalul din Slatina, pacienţii cu teste negative, dar cu afecţiune a plămânilor nevindecată, sunt transferaţi pentru continuarea tratamentului la Secţia de Pneumoftiziologie Scorniceşti), starea generală s-a degradat şi a fost reinternat la noi, s-a şi confirmat la al treilea test patologia COVID, necesita măsuri de Terapie Intensivă, Terapia noastră Intensivă era atunci plină, motiv pentru care a fost transferat la Caracal.

Acolo s-a negativat, dar starea generală s-a degradat, motiv pentru care a  fost retrimis către noi. Când s-au eliberat locurile la Terapie şi s-a negativat, l-am primit. Din păcate evoluţia a fost nefavorabilă. El era negativ COVID, dar cauza decesului este o bronhopneumonie şi şocul septic, care s-au confirmat astăzi la examenul necroptic“, a declarat reprezentantul spitalului, dr. Radu Ene, la scurt timp de la încheierea necropsiei, pentru aceeaşi sursă, citată mai sus


loading...