Atacul armat de la Perla: Soţia depusese plângere. Poliţişti ai Secţiei 14, cercetaţi disciplinar

Poliţişti ai Secţiei 14 Bucureşti sunt cercetaţi disciplinar în urma atacului armat din Dorobanţi, întrucât Florina Vlădan a făcut plângere împotriva soţului său, precizând că acesta deţine armă de foc, însă nu s-a urgentat soluţionarea reclamaţiei. Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a dispus cercetări privind soluţionarea plângerilor şi modul în care asasinul a primit permis de port armă.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 08:29
Atacul armat de la Perla: Soţia depusese plângere. Poliţişti ai Secţiei 14, cercetaţi disciplinar

Florina Vlădan, victima masacrului de la Perla, l-a reclamat pe 1 martie, pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de câteva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atentă a cazului.

Prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a susţinut că agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a fost reclamat la Poliţie de un vecin pentru probleme de convieţuire în imobil şi de soţia sa, Florina, care a depus plângere în 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.

Potrivit procurorului Marius Iacob, în 2011 au fost formulate trei plângeri împotriva poliţistului din partea unui vecin, în legătură cu convieţuirea în clădire, o altă plângere a fost făcută în 1 martie de soţia agentului pentru comportament agresiv.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan, a afirmat că Liviu Popa a dispus o anchetă internă referitoare la modul în care poliţiştii au efectuat cercetările legate de plângerea Florinei Vlădan, precum şi a modului în care Gheorghe Vlădan a obţinut autorizaţie pentru armă.

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a fost acuzat în 2005, de ameninţare, insultă şi loviri sau alte violenţe, instanţele de judecată dispunând achitarea aceastuia la fond şi recurs.

Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, primul termen de judecată fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

În cursul zilei de luni, bărbatul a venit de mai multe ori la coafor, soţia sa cerându-i s-o lase în pace, potrivit angajatelor unităţii.

La ora 17.30, bărbatul a intrat în coafor şi a împuşcat-o pe casiera unităţii, apoi pe soţia sa, după care a tras în restul oamenilor ce se aflau acolo. Două dintre persoane au murit, iar alte şase se află în spital.

Citeşte şi:

Asasinul de la coaforul din zona Perla, om de încredere pentru mai mulţi demnitari

Criminalul de la coafor a fost de două ori testat psihologic. „Chemaţi Poliţia, am făcut o prostie!”

OBSESIILE criminalului. Transformase camera soţiei într-un altar VIDEO

Criminalul de la Perla a folosit o armă specială, care poate fi deţinută doar de anumiţi oameni

MASACRUL de la Perla: Averea şi portretul ucigaşului. În trecut, fusese acuzat de loviri VIDEO