Soţia criminalului de la Oneşti şi-a petrecut sărbătorile după gratii. Judecătorii nu au lăsat-o să meargă acasă ca să-şi vadă mama în vârstă de 99 de ani

Aurelia Moroşan, soţia criminalului de la Oneşti, a cerut judecătorilor să fie plasată în arest la domiciliu pentru a petrece Crăciunul alături de mama în vârstă de 99 de ani. Cererea femeii a fost respinsă de magistraţi, astfel că aceasta şi-a petrecut sărbătorile după gratii.

06 ian. 2022, 10:12
Soţia criminalului de la Oneşti şi-a petrecut sărbătorile după gratii. Judecătorii nu au lăsat-o să meargă acasă ca să-şi vadă mama în vârstă de 99 de ani

Soţia criminalului de la Oneşti a cerut judecătorilor să-şi petreacă sărbătorile acasă, alături de mama în vârstă de 99 de ani. Femeia a precizat că acestea ar putea fi ultimele sărbători pe care le-ar putea petrece împreună cu cea care i-a dat viaţă.

Soţia criminalului de la Oneşti şi-a petrecut sărbătorile după gratii. Judecătorii nu au lăsat-o să meargă acasă ca să-şi vadă mama pentru ultima dată

”Apărătorul contestatoarei-inculpate, având cuvântul, solicită admiterea contestației și a se avea în vedere că ceea ce se contestă este temeinicia încheierii primei instanțe.

Precizează că ceea ce se solicită este înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv măsura arestului la domiciliu, având în vedere circumstanțele personale ale contestatoarei, respectiv aceasta este operată și are nevoie de o perioadă de timp pentru recuperare. Totodată, menționează că inculpata dorește să ia legătura cu mama acesteia, în vârstă de 99 de ani, aceasta fiind și ultima posibilitate de a vorbi cu ea luând în considerare și stare de sănătate a acesteia”, se arată în dosar, potrivit wowbiz.ro.

Aurelia Moroșan le-a declarat judecătorilor că nu l-a ajutat pe soțul ei să-i ucidă pe cei doi muncitori și nici nu l-a incitat pe acesta, din contră, ea spune acum că i-ar fi ajutat pe polițiști să-l prindă pe acesta.

Citeşte şi Criminalul din Oneşti vrea în libertate, deşi nu regretă că a ucis doi oameni

”Contestatoarea-inculpată, având ultimul cuvânt, arată că nu este vinovată, nu și-a ajutat soțul la comiterea infracțiunii, ci din contră a stat de vorbă cu polițiștii și cu procurorul pentru a-i ajuta să rezolve această problemă. Solicită înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului al domiciliu sau cu măsura controlului judiciar pentru a avea posibilitatea de a-și petrece sărbătorile de iarnă acasă alături de mama sa în vârstă de 99 de ani, fiind poate ultima dată când va mai putea vorbi cu ea. Menționează că este o persoană în vârstă și solicită a se dispune o altă măsură preventivă pentru a dovedi că este nevinovată”, se mai arată în proces.

Judecătorii au respins cererea Aureliei Mureşan, iar aceasta şi-a petrecut Crăciunul şi Revelionul după gratii. Magistraţii şi-au motivat decizia precizând că ”prin lăsarea in libertate a inculpatei in acest stadiu al procesului s-ar induce un puternic sentiment de insecuritate socială, de nesiguranță in opinia publică, precum și de neincredere in capacitatea organelor judiciare de apărare a societății impotriva infracțiunilor”.

Reamintim că în martie 2020, Gheorghe Moroșan, un bărbat din Onești, sechestrat şi a ucis cu sânge rece doi muncitori care veniseră să execute reparații la apartamentul pe care acesta îl pierduse din cauza unui proces cu fostul angajator al soției sale. Soţia sa este acuzată că i-a fost complice.

Citeşte şi Criminalul de la Oneşti a fost arestat preventiv. Gheorghe Moroşan este acuzat de omor calificat